Mimar Sinan Anaokulu'nda Açık Hava Sınıfı Hizmete Girdi

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde, Mimar Sinan Anaokulu’nda öğrencilere daha etkin bir öğrenme ortamı sunmak amacıyla oluşturulan Açık Hava Sınıfı, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer’in katılımıyla açıldı.

GİRİŞ 21.05.2025 15:46
GÜNCELLEME 25.09.2026 07:15
124 gösterim
1 dk okuma
Fotoğraf: Mimar Sinan Anaokulu'nda Açık Hava Sınıfı Hizmete Girdi
f𝕏
🔊Haberi Dinle0:00 / 0:57

Açılış törenine, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aydın, Valilik İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Abdulvahap Asma, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Açılış öncesinde minik öğrencilerle sohbet eden İl Müdürü Ciğer, velilerle de bir araya geldi. Anaokulu Müdürü Mehmet Eşref Çiftçi, projenin 2024 yılında temellerinin atıldığını ve üç ay süren yoğun çalışmalar sonucu tamamlandığını belirtti. Çiftçi, "Öğrenimin, bilginin var olduğu her yer okuldur" anlayışıyla hareket ettiklerini ifade etti.

Açılış, Batman TOBB Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü öğrencilerinin müzik dinletisi ve minik öğrencilerin gösterileriyle renkli bir hale geldi. Ardından, kurdele kesilerek açık hava sınıfı resmi olarak hizmete girdi. İl Müdürü Ciğer, sınıfı gezerek eğitim alanları hakkında bilgi aldı ve projede emeği geçen herkese teşekkür etti. Doğayla iç içe, yenilikçi ve kapsayıcı bir eğitim ortamı olarak hizmet verecek olan açık hava sınıfı, öğrencilere farklı bir öğrenme deneyimi sunmayı hedefliyor.

Mimar Sinan Anaokulu'nda Açık Hava Sınıfı Hizmete Girdi Mimar Sinan Anaokulu'nda Açık Hava Sınıfı Hizmete Girdi

Takip

Yeni haber çıkınca bildirim veya e-posta alın. Bu satırlar kategori sayfasını açmaz.

Güncel

Bu habere tepkiniz:

En fazla 3 ifade bırakabilirsiniz
Paylaş:f𝕏
Bu Haberleri de Okuyun

Farklı kategorilerden son eklenen güncel haberler

Eğitim kategorisinden diğer başlıklar

Bulunduğunuz haberin kategorisinden güncel başlıklar

100 ÖĞRENCİ SİVİL TOPLUM MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ
Eğitim

100 ÖĞRENCİ SİVİL TOPLUM MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

05.11.2026 · 15:29

Batman Akşemseddin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 100 öğrenci, Batman Sivil Toplum Merkezini ziyaret etti. Öğrenciler, gönüllülük ve sivil toplum faaliyetleri hakkında bilgi alırken işaret dili ve sağlıklı yaşam konularında düzenlenen eğitimlere katıldı.

MİNİK ÖĞRENCİLERDEN RENKLİ SONBAHAR ETKİNLİĞİ
Eğitim

MİNİK ÖĞRENCİLERDEN RENKLİ SONBAHAR ETKİNLİĞİ

05.11.2026 · 12:08

Batman Yavuz Selim Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM), 4-6 yaş Kur’an kursu öğrencilerini sonbahar etkinliğinde ağırladı. Minik öğrenciler, doğa temalı çalışmalar ve eğitici oyunlarla hem eğlendi hem de yeni deneyimler kazandı.

ANNE ÜNİVERSİTESİ’NDE EBRU SANATI EĞİTİMİ
Eğitim

ANNE ÜNİVERSİTESİ’NDE EBRU SANATI EĞİTİMİ

04.11.2026 · 17:35

Batman Valisi Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp, Valilik himayelerinde Batman Üniversitesi ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen “Anne Üniversitesi” projesi kapsamında düzenlenen ebru sanatı atölyesine katıldı.

İMAM HATİPLİ ÖĞRENCİLERDEN ANLAMLI ZİYARET
Eğitim

İMAM HATİPLİ ÖĞRENCİLERDEN ANLAMLI ZİYARET

04.11.2026 · 00:52

Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri, Engelli Aktif Yaşam Merkezi’ni ziyaret ederek özel gereksinimli bireylerle bir araya geldi. Dayanışma ve toplumsal farkındalık amacıyla gerçekleştirilen ziyaret, renkli görüntülere sahne oldu.

ÖĞRENCİLERE SİBER GÜVENLİK EĞİTİMİ VERİLDİ
Eğitim

ÖĞRENCİLERE SİBER GÜVENLİK EĞİTİMİ VERİLDİ

03.11.2026 · 14:44

Batman İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Şehit Ömer Halis Demir Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerine yönelik siber güvenlik farkındalık eğitimi düzenledi.

OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI DÜZENLENDİ
Eğitim

OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI DÜZENLENDİ

03.11.2026 · 14:23

Batman’da eğitim alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve okul aile birliği başkanlarına yönelik “Okul Güvenliği” bilgilendirme ve istişare toplantısı gerçekleştirildi.