Milli Eğitim ve Başsavcılık El Ele: Öğrenciler Dolandırıcılığa Karşı Bilinçleniyor

Batman İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Batman Cumhuriyet Başsavcılığı arasında imzalanan protokol kapsamında başlatılan “IBAN Dolandırıcılığı ve Dijital Güvenlik” seminerlerinin ikincisi, Gültepe Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi.

Milli Eğitim ve Başsavcılık El Ele: Öğrenciler Dolandırıcılığa Karşı Bilinçleniyor
Yayınlama: 25.03.2026
A+
A-

Gençleri finansal suçların bir parçası olmaktan korumayı hedefleyen seminer, yoğun katılımla yapıldı.

Seminerde sunum yapan RAM Müdürü Mustafa Çakan ve Rehber Öğretmen İshak Artık, öğrencilere hayati uyarılarda bulundu. IBAN, banka kartı ve şifre bilgilerinin “kiralama” veya “paylaşma” adı altında üçüncü şahıslara verilmesinin ağır hukuki sonuçlar doğurabileceği vurgulandı. Öğrencilere, şüpheli bir durumla karşılaştıklarında mutlaka ailelerine veya emniyet birimlerine başvurmaları gerektiği hatırlatıldı.

“Dijital Bilinç Topluma Yayılmalı”

Program sonunda öğrencilere hitap eden İl Millî Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer, dijital dünyadaki tehlikelerin her geçen gün arttığına dikkat çekti. Yaşanan olumsuz örneklere değinen Ciğer; “Hesap bilgisi paylaşımına bağlı yaşanan mağduriyetlerin önüne geçmek zorundayız. Burada öğrendiğiniz bu kritik bilgileri mutlaka ailenizle ve çevrenizle paylaşın. Dijital güvenlik bilincini hep birlikte artırmalıyız” ifadelerini kullandı.

Protokol Kapsamında Eğitimler Sürecek

İl Millî Eğitim Şube Müdürü Abdurrahim Kusen, öğretmenler ve çok sayıda öğrencinin takip ettiği seminer, soru-cevap bölümüyle sona erdi. Başsavcılık ile yürütülen bu iş birliği kapsamında, Batman’daki diğer liselerde de eğitimlerin aralıksız devam edeceği belirtildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.