Milletvekili Dinç, Mısır’da Saldırıya Uğradı

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Refah Sınır Kapısı’nın açılması talebiyle düzenlenen Küresel Vicdan Yürüyüşü’ne katılmak üzere gittiği Mısır’da saldırıya uğradı.

Milletvekili Dinç, Mısır’da Saldırıya Uğradı
Yayınlama: 14.06.2025
A+
A-

Başından yaralanan Dinç’in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Olay, Küresel Vicdan Yürüyüşü kapsamında Mısır’da düzenlenen eylemler sırasında yaşandı. Edinilen bilgilere göre Faruk Dinç, yürüyüş sırasında kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerin saldırısına maruz kaldı. Yaralanan milletvekilinin başından hafif şekilde yaralandığı ve durumunun stabil olduğu öğrenildi.

Konuya ilişkin HÜDA PAR’dan yapılan yazılı açıklamada, “Mısır’da, Refah Sınır Kapısı’nın açılması için düzenlenen Küresel Vicdan Yürüyüşü’ne katılan Mersin Milletvekilimiz Sayın Faruk Dinç bir saldırı sonucunda yaralandı. Milletvekilimizin sağlık durumu iyi ancak eylemlere katılan aktivistlere yönelik saldırılar endişe verici boyuttadır” denildi.

Açıklamada ayrıca, aralarında Türk vatandaşlarının da bulunduğu çok sayıda aktivistin can güvenliğinin risk altında olduğu ifade edilerek Mısır makamlarına çağrıda bulunuldu. “Mısır makamları acilen harekete geçmeli ve bu tür saldırıların önüne geçilmelidir” ifadelerine yer verildi.

HÜDA PAR yetkilileri, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ı konuya müdahil olmaya ve gerekli girişimlerde bulunmaya davet etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.