Millet Bahçesi’nde Yapay Zekâ Konuşuldu

Batman Üniversitesi Bilim İletişimi Ofisi tarafından yürütülen “Bilim Kafe” etkinlikleri kapsamında “Yapay Zekânın Bugünü ve Geleceği” konulu söyleşi, Esentepe Millet Bahçesi’nde gerçekleştirildi.

GİRİŞ 29.06.2025 14:09
GÜNCELLEME 25.09.2026 07:15
57 gösterim
2 dk okuma
Fotoğraf: Millet Bahçesi’nde Yapay Zekâ Konuşuldu
f𝕏
🔊Haberi Dinle0:00 / 1:21

Etkinlik, bilimi toplumla buluşturmak ve bilimsel gelişmeleri anlaşılır bir dille geniş kitlelere aktarmayı amaçladı. Açık havada düzenlenen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Katılımcılar, Hasankeyf Meslek Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün hazırladığı ikramlar eşliğinde, yapay zekânın günümüzdeki uygulamalarından gelecekteki etkilerine kadar birçok konuda bilgi edinme fırsatı buldu.

Yapay Zekânın Alanlardaki Kullanımı Anlatıldı

Moderatörlüğünü Batman Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Ferhat Korkmaz’ın yaptığı programda, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul ve Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Musa Yılmaz konuşmacı olarak yer aldı.

Prof. Dr. Ertuğrul, yapay zekânın sağlık, eğitim, güvenlik ve iletişim gibi alanlardaki kullanımlarından örnekler vererek, teknolojinin temelinde matematiksel analizlerin yattığını belirtti. Yapay zekânın karmaşık veriler arasında insan gözünün fark edemeyeceği örüntüleri tespit ederek bu verileri sadeleştirdiğini ifade etti.

Öğrencilere Uygulamalı Tavsiyeler

Doç. Dr. Musa Yılmaz ise öğrencilere, yapay zekâ teknolojilerinden projelerinde nasıl etkin şekilde yararlanabileceklerine dair öneriler sundu. Yapay zekâdan elde edilen verilerin doğrudan kullanılmak yerine, öğrencilerin kendi düşünsel süzgeçlerinden geçirerek özgün içerik üretmeleri gerektiğini vurguladı.

Söyleşi sonunda gerçekleştirilen soru-cevap bölümünde katılımcılar, akademisyenlere merak ettikleri konuları sorma fırsatı buldu. Etkinliğin farklı konu başlıklarıyla devam edeceği belirtildi.

Etkinlik, Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) tüm üniversitelere yönelik, bilimi topluma yayma çağrısı kapsamında 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen programlar arasında yer aldı.

Millet Bahçesi’nde Yapay Zekâ Konuşuldu Millet Bahçesi’nde Yapay Zekâ Konuşuldu

Takip

Yeni haber çıkınca bildirim veya e-posta alın. Bu satırlar kategori sayfasını açmaz.

Güncel

Bu habere tepkiniz:

En fazla 3 ifade bırakabilirsiniz
Paylaş:f𝕏
Bu Haberleri de Okuyun

Farklı kategorilerden son eklenen güncel haberler

Teknoloji kategorisinden diğer başlıklar

Bulunduğunuz haberin kategorisinden güncel başlıklar

BATMAN TRAFİĞİNE YAPAY ZEKÂ DOKUNUŞU
Teknoloji

BATMAN TRAFİĞİNE YAPAY ZEKÂ DOKUNUŞU

05.11.2026 · 14:33

Batman Belediyesi, kent trafiğini daha güvenli ve akıcı hale getirmek amacıyla teknolojik yatırımlarını sürdürüyor. Trafik Kontrol Merkezi ile ulaşım 7 gün 24 saat takip edilirken yaklaşık 30 kavşakta akıllı trafik sistemlerinin kurulması planlanıyor.

SİBER VATAN’A BAŞVURULAR 30 EKİM’DE BİTİYOR
Teknoloji

SİBER VATAN’A BAŞVURULAR 30 EKİM’DE BİTİYOR

25.10.2026 · 17:07

Batman Üniversitesi öğrencilerinin siber güvenlik ve yapay zekâ alanlarında kendilerini geliştirmelerine imkân sağlayan Türkiye Siber Vatan Programı’nın 2027 dönemi başvuruları başladı. Öğrenciler, programa 30 Ekim 2026 tarihine kadar başvurabilecek.

BATMAN ÜNİVERSİTESİNDE YAPAY ZEKÂ VE DİJİTAL EGEMENLİK PANELİ
Teknoloji

BATMAN ÜNİVERSİTESİNDE YAPAY ZEKÂ VE DİJİTAL EGEMENLİK PANELİ

20.10.2026 · 18:00

Batman Üniversitesinde düzenlenen “Algoritmik Vesayetten Dijital Egemenliğe” panelinde, yapay zekânın toplumsal güvenlik, veri gizliliği ve küresel güç dengeleri üzerindeki etkileri ele alındı. Uzman isimlerin katıldığı panelde, Türkiye’nin yerli teknoloji üretimi ve dijital egemenliğinin güçlendirilmesi gerektiği vurgulandı.

BATMAN’DA GELİŞTİRİLDİ, TÜRKİYE’YE AÇILDI
Teknoloji

BATMAN’DA GELİŞTİRİLDİ, TÜRKİYE’YE AÇILDI

20.10.2026 · 15:29

Batmanlı Bilgisayar Mühendisi Emrah Altuner öncülüğünde geliştirilen “Gold Fatura” uygulaması, kuyumculuk sektörünün dijitalleşmesine yönelik yeni çözümler sunuyor. Batman merkezli Nano Tanıtım Yazılım tarafından geliştirilen uygulama, faturalandırma, banka işlemleri, stok yönetimi ve finansal takibi tek platformda buluşturuyor.

OKULLARDA YAPAY ZEKÂ OKURYAZARLIĞI EĞİTİMLERİ BAŞLADI
Teknoloji

OKULLARDA YAPAY ZEKÂ OKURYAZARLIĞI EĞİTİMLERİ BAŞLADI

06.10.2026 · 15:51

Batman, Türkiye genelinde belirlenen 11 pilot ilden biri olarak lise öğrencilerine yönelik Yapay Zekâ Okuryazarlığı Programı’na dahil edildi.

BATMANLI GENÇLERDEN TEKNOFEST’E DİJİTAL İMZA
Teknoloji

BATMANLI GENÇLERDEN TEKNOFEST’E DİJİTAL İMZA

03.10.2026 · 00:08

Batmanlı öğrenciler tarafından geliştirilen “Deprem Simüle Oyunu”, Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen TEKNOFEST Güneydoğu’da ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.