Medical Point’ten Güneş Uyarısı: “Korunmak Sağlıktır”

Batman Medical Point Hastanesi, yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte artan güneş ışınlarının cilt sağlığı üzerindeki etkilerine karşı vatandaşları bilgilendirdi.

GİRİŞ 22.05.2025 16:58
GÜNCELLEME 25.09.2026 07:15
89 gösterim
2 dk okuma
Fotoğraf: Medical Point’ten Güneş Uyarısı: “Korunmak Sağlıktır”
f𝕏
🔊Haberi Dinle0:00 / 1:15

Dermatoloji Uzmanı Dr. Rojda Aktar, ultraviyole (UV) ışınlarının hem cilt yaşlanmasına hem de cilt kanserine yol açabileceğini belirtti.

Dr. Aktar, “UVA ışınları cildi yaşlandırırken, UVB ışınları ciltte yanıklara neden olur. Her iki ışın tipi de cilt kanseri riskini artırır. Bu nedenle güneşten korunmak yalnızca estetik bir tercih değil, sağlık açısından da gerekliliktir” ifadelerini kullandı.

Güneş koruyucuların en az SPF 30 içermesi gerektiğine dikkat çeken Aktar, bu ürünlerin dışarı çıkmadan 20 dakika önce uygulanması ve iki saatte bir yenilenmesi gerektiğini vurguladı. Yüz ve boyun için 1 tatlı kaşığı, tüm vücut içinse yaklaşık 30 ml güneş kremi kullanılması gerektiğini söyledi.

Çocukların güneşe karşı daha hassas olduğuna dikkat çeken Aktar, 0–6 ay arası bebeklerin doğrudan güneş ışığından uzak tutulması, 6 ay üzerindeki çocuklar için ise mineral içerikli güneş koruyucuların tercih edilmesi gerektiğini belirtti.

Güneşten korunmada sadece güneş kremi değil, geniş kenarlı şapka, UV filtreli güneş gözlüğü ve sık dokunmuş kıyafetlerin de kullanılmasının önemli olduğunu ifade eden Aktar, özellikle 11.00 ile 15.00 saatleri arasında güneşten kaçınılması gerektiğini söyledi.

“En pahalı ürün değil, düzenli kullanılan ürün işe yarar” diyen Aktar, yıl boyunca güneş korumasının sürdürülmesi gerektiğini ve bu bilincin toplum genelinde yaygınlaştırılmasının önemini vurguladı.

Takip

Yeni haber çıkınca bildirim veya e-posta alın. Bu satırlar kategori sayfasını açmaz.

Güncel

Bu habere tepkiniz:

En fazla 3 ifade bırakabilirsiniz
Paylaş:f𝕏
Bu Haberleri de Okuyun

Farklı kategorilerden son eklenen güncel haberler

Sağlık kategorisinden diğer başlıklar

Bulunduğunuz haberin kategorisinden güncel başlıklar

90 BİN KİŞİYE ÜCRETSİZ SAĞLIK DESTEĞİ
Sağlık

90 BİN KİŞİYE ÜCRETSİZ SAĞLIK DESTEĞİ

04.11.2026 · 18:09

Batman Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, KETEM başta olmak üzere farklı sağlık hizmetleriyle bugüne kadar 90 bin kişiye ücretsiz destek sağlayarak koruyucu sağlık çalışmalarını sürdürüyor.

MEDİCAL POİNT'TEN ÇALIŞANLARINA ANLAMLI ETKİNLİK
Sağlık

MEDİCAL POİNT'TEN ÇALIŞANLARINA ANLAMLI ETKİNLİK

31.10.2026 · 14:58

Medical Point Batman Hastanesi, “Yıldızım Sensin” projesi kapsamında çalışanlarının emeklerini takdir etmek ve motivasyonlarını artırmak amacıyla etkinlik düzenledi. Programda personele teşekkür sertifikaları ve kitap fuarında kullanılabilecek hediye çekleri verildi.

UZMANDAN AİLELERE UYARI: “DİŞ BAKIMINA ERKEN BAŞLAYIN”
Sağlık

UZMANDAN AİLELERE UYARI: “DİŞ BAKIMINA ERKEN BAŞLAYIN”

29.10.2026 · 17:32

Diş Hekimi Enes Orhan, çocuklarda ağız ve diş sağlığının korunması için bakımın ilk dişlerin çıkmasıyla başlaması gerektiğini belirterek, diş fırçalama sürecinin 6-7 yaşına kadar ebeveyn kontrolünde yürütülmesi konusunda aileleri uyardı.

NEFES ALMAKTA ZORLANIYORDU, AMELİYATLA UMUT BULDU
Sağlık

NEFES ALMAKTA ZORLANIYORDU, AMELİYATLA UMUT BULDU

28.10.2026 · 15:17

Batman’da 150 kilogram ağırlığında olan ve uyku apnesi ile astım nedeniyle nefes almakta güçlük çeken 42 yaşındaki kadın hasta, Yaşam Hastanesinde gerçekleştirilen başarılı tüp mide ameliyatının ardından sağlığına kavuşma yolunda önemli bir adım attı. Ameliyat sonrası nefes alma şikâyetlerinde belirgin iyileşme görülen hastanın tedavi süreci, sağlık ekibinin koordineli çalışmasıyla tamamlandı.

ALİOĞLU: “ÇOCUKLARINIZI YARGILAMADAN DİNLEYİN”
Sağlık

ALİOĞLU: “ÇOCUKLARINIZI YARGILAMADAN DİNLEYİN”

27.10.2026 · 16:56

Batman’da açıklamalarda bulunan Klinik Psikolog Muhammed Rezan Alioğlu, çocukları madde kullanımından korumada ailelerin önemli sorumlulukları bulunduğunu belirterek, davranış değişikliklerinin yakından takip edilmesi ve çocuklarla açık iletişim kurulması gerektiğini söyledi.

DR. DANIŞ’TAN AİLELERE GRİP UYARISI!
Sağlık

DR. DANIŞ’TAN AİLELERE GRİP UYARISI!

26.10.2026 · 18:57

Özel Batman Medical Point Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Kevser Gamze Danış, sonbaharla birlikte başlayan grip (influenza) sezonuna karşı aileleri uyardı.