KESK: “Sefalet Zammı Değil, Emeğimizin Karşılığını İstiyoruz!”

KESK Batman Şubeler Platformu, Atatürk Parkı yanında düzenlediği basın açıklamasında düşük maaş artışları, artan hayat pahalılığı ve adaletsiz vergi sistemini protesto etti.

GİRİŞ 13.01.2025 14:07
GÜNCELLEME 25.09.2026 07:15
64 gösterim
1 dk okuma
Fotoğraf: KESK: “Sefalet Zammı Değil, Emeğimizin Karşılığını İstiyoruz!”
f𝕏
🔊Haberi Dinle0:00 / 1:06
Açıklamayı platform adına Jale Doğan Yıldız okudu. Yıldız, kamu emekçilerinin ekonomik kriz ve düşük ücret politikaları nedeniyle yoksulluğa sürüklendiğini vurgulayarak, “Kamu emekçileri olarak, toplumun diğer kesimleri gibi, artan enflasyon ve düşük zamlar karşısında yoksullaşmaya mahkûm ediliyoruz. Maaşlarımız hızla eriyor, temel ihtiyaçlarımızı bile karşılamakta zorlanıyoruz. Geçinemiyoruz!” dedi. 2025 bütçesine tepki gösteren Yıldız, maaş artışlarının yetersiz kaldığını belirterek, “Hükümetin kendi alacaklarına yaptığı zam oranları ortadayken, kamu emekçilerine reva görülen yüzde 11,54’lük artış utanç vericidir. Kamu kaynakları, halkın ihtiyaçları yerine sermayeye ve yandaş projelere aktarılıyor,” ifadelerini kullandı. Adaletli bir gelir dağılımı ve insanca yaşanabilir bir ücret talep eden Yıldız, şu talepleri sıraladı: - En düşük memur maaşı yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmalı. - Temel ihtiyaç maddelerindeki vergiler kaldırılmalı, vergi dilimi yüzde 10’da sabitlenmeli. - Ek ödemeler emekliliğe yansıtılmalı, grevli toplu sözleşme hakkı anayasal güvenceye alınmalı. - Barınma krizi için kira yardımı sağlanmalı. “Emeğimizin karşılığını alana kadar mücadelemiz sürecek,” diyen Yıldız, siyasi iktidara seslenerek, “Bu sefalet zammını kabul etmiyoruz. Tüm kamu emekçileri için adil bir düzen istiyoruz!” şeklinde konuştu.
Takip

Yeni haber çıkınca bildirim veya e-posta alın. Bu satırlar kategori sayfasını açmaz.

Güncel

Bu habere tepkiniz:

En fazla 3 ifade bırakabilirsiniz
Paylaş:f𝕏
Bu Haberleri de Okuyun

Farklı kategorilerden son eklenen güncel haberler

Gündem kategorisinden diğer başlıklar

Bulunduğunuz haberin kategorisinden güncel başlıklar

BATMAN’DA 450 DÖNÜMLÜK FİDAN ÜRETİM ÜSSÜ KURULUYOR
Gündem

BATMAN’DA 450 DÖNÜMLÜK FİDAN ÜRETİM ÜSSÜ KURULUYOR

05.11.2026 · 15:07

Batman’da her yıl 1 milyon fidanın toprakla buluşturulması hedefiyle hayata geçirilen Fidan Üretim Üssü Projesi’nde ilk çivi çakıldı. Bıçakçı köyünde 450 dönümlük alanda kurulacak tesisin ikinci bölümü için yaklaşık 120 milyon TL yatırım öngörülüyor.

OKUL GÜVENLİĞİ İÇİN YENİ TEDBİRLER MASAYA YATIRILDI
Gündem

OKUL GÜVENLİĞİ İÇİN YENİ TEDBİRLER MASAYA YATIRILDI

05.11.2026 · 14:56

Batman Valisi Ekrem Canalp başkanlığında gerçekleştirilen Okul Güvenliği İl Yürütme Kurulu Toplantısı’nda, öğrencilerin güvenli ortamlarda eğitim görmesi için alınacak tedbirler değerlendirildi. Okul giriş ve çıkışlarının kontrolü, trafik güvenliği, aydınlatma ve acil tahliye önlemleri ele alındı.

BULUT: “BATSO’DA BEMBEYAZ BİR SAYFA AÇACAĞIZ”
Gündem

BULUT: “BATSO’DA BEMBEYAZ BİR SAYFA AÇACAĞIZ”

05.11.2026 · 14:50

Marvista İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Bulut, 22 Kasım’da gerçekleştirilecek Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) seçimleri öncesinde İstişare Grubu ve başkan adayı Bayram Demirhan’a güvendiğini belirterek, beyaz oy pusulasıyla seçimlere katılacaklarını açıkladı.

MAVİ-YEŞİL BATMAN PROJESİ’NİN 3. ETABI TANITILDI
Gündem

MAVİ-YEŞİL BATMAN PROJESİ’NİN 3. ETABI TANITILDI

04.11.2026 · 18:57

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in öncülüğünde Batman Çayı kıyısında hayata geçirilen Mavi-Yeşil Batman Projesi’nin 670 dönümlük 3. etap peyzaj düzenleme projesinin lansmanı gerçekleştirildi.

TANRISEVEN: “BATMAN GÜNEYDOĞU’NUN PARLAYAN YILDIZIDIR”
Gündem

TANRISEVEN: “BATMAN GÜNEYDOĞU’NUN PARLAYAN YILDIZIDIR”

04.11.2026 · 18:49

Kırklareli Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven, Batman Tarafsız Haber Gazetesi’ni ziyaret ederek Gazete Sahibi Cebrail Uyanık ile bir araya geldi.

BELEDİYEDE DİJİTAL RUHSAT İŞLEMLERİ BAŞLIYOR
Gündem

BELEDİYEDE DİJİTAL RUHSAT İŞLEMLERİ BAŞLIYOR

04.11.2026 · 18:44

Batman Belediyesi, dijital belediyecilik alanındaki yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor. E-İmar uygulamasının ardından hayata geçirilecek E-Ruhsat Dijital Dönüşüm Sistemi ile yapı ruhsatı başvuruları, proje inceleme ve onay işlemleri elektronik ortama taşınacak.