Kaplan’dan Ramazan’da Yerel Esnafa Destek Çağrısı

Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Salih Kaplan, Ramazan ayı dolayısıyla yaptığı açıklamada vatandaşlara yerel esnafa destek olunması yönünde çağrıda bulundu.

GİRİŞ 15.02.2026 14:43
GÜNCELLEME 25.09.2026 07:15
74 gösterim
1 dk okuma
Fotoğraf: Kaplan’dan Ramazan’da Yerel Esnafa Destek Çağrısı
f𝕏
🔊Haberi Dinle0:00 / 1:03

Kaplan, Ramazan’ın dayanışma ve paylaşma duygularının en yoğun yaşandığı dönemlerden biri olduğunu vurguladı.

Başkan Kaplan açıklamasında, Ramazan ayının birlik, beraberlik, yardımlaşma ve kardeşlik duygularının toplumsal hayatta daha güçlü hissedildiği özel bir zaman dilimi olduğuna dikkat çekti. Bu manevi atmosferde yapılan her davranışın ayrı bir anlam taşıdığını belirten Kaplan, Ramazan alışverişlerinin yerel esnaftan yapılmasının hem şehir ekonomisine katkı sağlayacağını hem de zor şartlarda faaliyet göstermeye çalışan esnaf ve sanatkârlara destek olacağını ifade etti.

Yerel esnafın desteklenmesinin sosyal dayanışmayı güçlendirdiğini belirten Kaplan, mahallelerde faaliyet gösteren bakkal, manav, kasap ve küçük işletmelerin yalnızca ticari faaliyet yürütülen yerler olmadığını dile getirdi. Bu işletmelerin aynı zamanda toplumsal bağların güçlendiği, güven ve samimiyet ortamının oluştuğu mekânlar olduğunu söyledi.

Yapılacak her yerel alışverişin bir ailenin geçimine katkı sağlayacağını ve küçük işletmeler için önemli bir destek anlamı taşıdığını kaydeden Kaplan, tüm vatandaşları Ramazan ayının ruhuna uygun hareket etmeye davet etti. Kaplan, “Bu Ramazan’da alışverişimizi yerel esnaftan yapalım, bereketi birlikte büyütelim ve dayanışmayı güçlendirelim” ifadelerini kullandı.

Takip et

Yeni haber yayımlanınca bildirim veya e-posta alın. Aşağıdaki düğmeler kategori ya da etiket sayfasını açmaz.

Bu habere tepkiniz:

En fazla 3 ifade bırakabilirsiniz
Paylaş:f𝕏
Bu Haberleri de Okuyun

Farklı kategorilerden son eklenen güncel haberler

Ekonomi kategorisinden diğer başlıklar

Bulunduğunuz haberin kategorisinden güncel başlıklar

SGK İLE İŞ DÜNYASINDAN İSTİHDAM GÖRÜŞMESİ
Ekonomi

SGK İLE İŞ DÜNYASINDAN İSTİHDAM GÖRÜŞMESİ

16.10.2026 · 19:36

Batman Sosyal Güvenlik İl Müdürü Naif Gümüş, MÜSİAD ve HAKSİAD Batman şubelerini ziyaret ederek iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Görüşmelerde Batman’ın genç iş gücü potansiyeli, yeni istihdam olanakları, SGK prim teşvikleri ve işverenlerin karşılaştığı sorunlar ele alındı. Kayıtlı istihdamın artırılması ve kamu ile özel sektör arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiği vurgulandı.

GİRİŞİMCİLERE EĞİTİM VE YATIRIM DESTEĞİ
Ekonomi

GİRİŞİMCİLERE EĞİTİM VE YATIRIM DESTEĞİ

16.10.2026 · 19:31

Batman Valiliği Girişimcilik Akademisi bünyesinde hazırlanan “Eğitim ve Kapasite Geliştirme Programı” tanıtıldı.

MUTFAK TÜPÜ 1.680 TL OLDU, VATANDAŞ ALAMAZ HALE GELDİ!
Ekonomi

MUTFAK TÜPÜ 1.680 TL OLDU, VATANDAŞ ALAMAZ HALE GELDİ!

11.10.2026 · 17:05

Batman’da mutfak tüpü fiyatlarının artması, özellikle doğal gaz bulunmayan evlerde yaşayan dar gelirli vatandaşları zor durumda bıraktı.

ÇETİN, BATMAN’IN EKONOMİK GELECEĞİNE YÖNELİK PROJELERİNİ ANLATTI
Ekonomi

ÇETİN, BATMAN’IN EKONOMİK GELECEĞİNE YÖNELİK PROJELERİNİ ANLATTI

10.10.2026 · 11:27

Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkan Adayı Ekrem Çetin, Batman’ın nüfus artışına karşılık ekonomik büyüme ve istihdamın yetersiz kaldığını belirterek gençlerin iş hayatına kazandırılması, yerel üretimin desteklenmesi ve kente yeni yatırımcıların çekilmesi için projeler geliştireceklerini açıkladı.

KURUYEMİŞ FİYATLARINDA DÜŞÜŞ
Ekonomi

KURUYEMİŞ FİYATLARINDA DÜŞÜŞ

08.10.2026 · 15:51

Batman’da havaların soğuması ve gecelerin uzamasıyla birlikte kuruyemiş satışlarında hareketlilik başladı.

YAĞLIK AYÇİÇEĞİ ÜRETİMİ YAYGINLAŞTIRILACAK
Ekonomi

YAĞLIK AYÇİÇEĞİ ÜRETİMİ YAYGINLAŞTIRILACAK

08.10.2026 · 11:02

Ziraat Mühendisleri Odası Batman Şube Başkanı Ebubekir Doğan, bölgede uzun yıllardır yoğun şekilde yetiştirilen mısırın toprak verimliliğini olumsuz etkilediğini belirterek, alternatif ürün olarak yağlık ayçiçeği üretiminin yaygınlaştırılmaya çalışıldığını söyledi. Doğan, üretimin gelişmesi için çiftçilere destek sağlanması ve ürünün pazarının oluşturulması gerektiğini vurguladı.