Kaplan: “POS Komisyonları Esnafı Zorluyor”

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Salih Kaplan, bankalar tarafından uygulanan POS komisyon oranlarının esnaf ve sanatkâr üzerinde ciddi bir yük oluşturduğunu belirterek, komisyonların makul seviyelere çekilmesi çağrısında bulundu.

Kaplan: “POS Komisyonları Esnafı Zorluyor”
Yayınlama: 03.02.2026
A+
A-

Yaptığı açıklamada, artan maliyetler, yüksek kira giderleri, enerji fiyatları ve vergi yükü altında ayakta kalmaya çalışan esnafın bir de yüksek POS kesintileriyle karşı karşıya kaldığını ifade eden Kaplan, nakit kullanımının giderek azalmasıyla birlikte kartlı ödeme sistemlerinin zorunlu hale geldiğine dikkat çekti.

Kartlı ödeme sistemlerinin yaygınlaşmasının bankalara önemli kazanç sağladığını dile getiren Kaplan, bu durumun esnafın kâr marjını doğrudan düşürdüğünü söyledi. POS cihazlarının artık bir tercih değil zorunluluk haline geldiğini vurgulayan Kaplan, bankaların bu zorunluluğu avantaja çevirmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Özellikle küçük ölçekli işletmelerin yüksek komisyon oranları nedeniyle daha fazla zorlandığını belirten Kaplan, bankaların sosyal sorumluluk anlayışıyla hareket etmesi gerektiğini söyledi. Esnafın ayakta kalmasının ekonominin genel sağlığı açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Kaplan, bu noktada bankaların da sorumluluk üstlenmesi gerektiğini dile getirdi.

Kaplan, ilgili kamu kurumlarına da çağrıda bulunarak, POS komisyon oranlarına yönelik yasal ve düzenleyici adımların atılmasının kaçınılmaz hale geldiğini sözlerine ekledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.