Barışa İhtiyacım Var Kadın İnisiyatifi öncülüğünde, TJA ve DEM Parti Batman İl Örgütü’nün katılımıyla Batman Gülistan Caddesi’nde bir basın açıklaması düzenlendi.
Açıklamada, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına tepki gösterilirken, Filistinli kadınların direnişine destek mesajları verildi. İsrail’e yönelik siyasi, askeri ve ticari ambargo çağrısı yapıldı.
Basın metnini okuyan Zeynep Çelik, Filistinli kadınların yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, “Soykırıma ve işgale karşı direnen Filistinli kadınlarla mücadelemiz ortaktır. 6 Eylül 2023’te İsrail askerleri tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi’nin anısını yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.
Çelik, İsrail’in saldırılarında en büyük zararı kadınlar ve çocukların gördüğünü vurguladı: “Kadınlar hem bombardıman altında yaşam mücadelesi veriyor hem de çocukların, yaşlıların ve yaralıların bakımını üstleniyor.”
Türkiye’nin İsrail’le olan ilişkilerinin devam etmesini eleştiren Çelik, şu çağrıda bulundu: “İsrail’e tam ambargo uygulanmalı, siyasi, askeri, ticari, akademik ve kültürel tüm ilişkiler kesilmeli. Petrol sevkiyatı durdurulmalı, limanlar İsrail’e giden gemilere kapatılmalıdır.”
