Toplantıda, vakfın kuruluş süreci, hedefleri ve gelecekte yürüteceği çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. İl Başkanı Hüseyin Şansi, yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:
“Bizler nerede olursak olalım, hemşehrilerimizin faydasına olacak her projede yer almaya, Batman’ımızın yarınlarına katkı sunmaya devam edeceğiz. İstanbul’da kurulacak bu vakıf, hemşehrilerimizin ihtiyaçlarına çözüm üretmede ve güçlü bir iletişim ağı oluşturulmasında önemli bir rol üstlenecek.”
Kurulacak vakıf ile birlikte, İstanbul’daki Batman derneklerinin tek çatı altında toplanması ve ortak hedefler doğrultusunda birlikte hareket etmesi amaçlanıyor. Vakfın önemli hedeflerinden birinin de Batman’ın lobi gücünü artırmak olduğu vurgulandı.










