Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu
Batman, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında sporun birleştirici gücüne tanıklık eden anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yaptı.
Vakıfbank İlkokulu tarafından düzenlenen etkinlikte, işitme engelli özel eğitim öğrencileri ile okul sporları şampiyonu Yeni Mahalle İlkokulu basketbol takımı dostluk maçında bir araya geldi.
Batman Çok Amaçlı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen müsabaka, Özel Eğitim Sınıf Öğretmeni Gül Arığ koordinatörlüğünde düzenlendi. Sahada centilmence mücadele eden öğrenciler, hem yetenekleri hem de yüksek enerjileriyle tribünleri dolduran izleyicilerden büyük alkış aldı. Skorun değil, sevgi ve dayanışmanın ön planda olduğu maçta özel gereksinimli bireylerin özgüvenleri dikkat çekti.
Etkinliğin mimarı öğretmen Gül Arığ, organizasyonun amacını şu sözlerle özetledi: “Bugün burada sadece bir spor etkinliği değil; sevginin ve farkındalığın en güzel örneklerinden birini yaşadık. Çocuklarımızın gözlerindeki heyecan bizler için en büyük motivasyon kaynağı. Spor, özel gereksinimli bireylerin sosyal gelişiminde en güçlü araçlardan biridir.”
Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla hayat bulan etkinlikte, İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk de özel bireylerin sporla iç içe olmasının toplumsal farkındalık açısından kritik önem taşıdığını vurguladı. Program sonunda her iki takımın sporcularına madalyalar takdim edildi. Hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona eren organizasyon, engellerin sevgi ve sporla aşılabileceğini bir kez daha kanıtlayarak hafızalarda iz bıraktı.
