İHD, MAYIN FACİASINDA YAŞAMINI YİTİRENLERİ ANDI

İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi, 31 Temmuz 2010 tarihinde Güney Raman Petrol Sahası’na giderken meydana gelen mayın patlamasında yaşamını yitiren İHD Batman Şubesi Eski Başkanı ve Batman Barosu Eski Başkanı Av. Sedat Özevin, İHD Batman Şubesi Eski Başkanı Sadi Özdemir, Demokrasi Partisi (DEP) Eski İl Başkanı Salih Özdemir ile Sıddık (Sofi) Özdemir için anma programı düzenledi.

İHD, MAYIN FACİASINDA YAŞAMINI YİTİRENLERİ ANDI
Yayınlama: 02.08.2026
A+
A-

Anma programına Batman Baro Başkanı Av. Hamit Çakan, DEM Parti Batman İl Eş Başkanı Semra Güneş, eski Batman Belediye Eş Başkanı Songül Korkmaz, Demokratik Birlik İnisiyatifi üyeleri, TİMOQ Dernek Başkanı Ferhat Bayındır ile çok sayıda İHD ve DEM Parti yöneticisi katıldı.

Programda yapılan açıklamada, yaşamını yitiren dört hak savunucusunun insan hakları, barış ve demokrasi mücadelesine önemli katkılar sunduğu belirtilerek, mücadelelerinin unutulmayacağı vurgulandı. Anmanın ardından katılımcılar, Demirbilek (Meymuniye) köyündeki aile mezarlığını ziyaret ederek Salih, Sadi ve Sıddık Özdemir’in mezarlarına karanfil bıraktı ve dualar etti. Programda ailelere dayanışma mesajları verilirken, yaşamını yitirenler saygı ve özlemle anıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.