İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi, “Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın” talebiyle 702. hafta oturma eylemini Gülistan Caddesi’nde gerçekleştirdi.
İHD Batman Şubesi tarafından yapılan açıklamada, her hafta düzenlenen barışçıl eylemde bu kez 10 Eylül 1996’da Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde yaşamını yitiren Hatice Atalay’ın akıbetinin sorulduğu belirtildi.
Hatice Atalay’ın oğlu Hacı Atalay, olay gecesi annesi, babası ve komşularının sulama için bahçeye gittiğini, Dicle Emniyet Müdürlüğü karşısındaki sebze bahçesinde özel harekât timleri tarafından ateş açıldığını ve annesinin burada vurulduğunu ifade etti. Yardım taleplerine rağmen sabah saatlerine kadar müdahale edilmediğini belirten Atalay, olayın ardından sorumlular hakkında herhangi bir adli işlem yapılmadığını aktardı.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Devletin ve yargının görevini yerine getirmesini talep ediyoruz. İnsanlığa karşı işlenen suçların cezasız kalmaması gerekiyor. Kayıplarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Onlara dair bir iz bulunmadan, adalet sağlanmadan bu mücadeleyi bırakmayacağız. Hakikati aramaktan ve sesimizi duyurmaktan geri adım atmayacağız.”
