Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, 2025-YKS tercih süreci kapsamında hukuk fakültelerine yerleşmek isteyen adaylar için başarı sıralaması barajının 125 bin olarak güncellendiğini duyurdu.
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özvar, Danıştay 8. Dairesi’nin YÖK’ün daha önce aldığı “hukuk fakültelerine girişte başarı sıralaması barajının 100 bin olarak belirlenmesi” kararının, “2025-YKS’den itibaren geçerli olmak üzere” ifadesine ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini belirtti.
Bu doğrultuda, 2025-YKS tercih sürecinde hukuk fakültelerine girişte uygulanacak başarı sıralaması barajı 125 bin olarak güncellendi.
YÖK Başkanı Özvar açıklamasında, ÖSYM sisteminde gerekli güncellemelerin devam ettiğini ve sistemin gün içerisinde adayların erişimine açılacağını ifade etti.
13 Ağustos’a kadar sürecek olan tercih sürecinde, tercihlerini daha önce yapan adayların listelerini yeniden düzenleyebileceğini vurgulayan Özvar, adayların herhangi bir mağduriyet yaşamayacağını belirtti.
Açıklamasının sonunda ise tüm adaylara başarılar dileyerek tercih sürecinin hayırlı olmasını temenni etti.