Hasankeyf’te Turizm Lansmanı Yapılacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) tarafından yürütülen “Kadim Şehirler Yolu Batman-Şırnak” rota gezisi kapsamında çok sayıda tur operatörü, rehber, içerik üreticisi ve basın mensubu bölgede ağırlanacak.

GİRİŞ 13.05.2026 15:39
GÜNCELLEME 25.09.2026 07:15
90 gösterim
1 dk okuma
Fotoğraf: Hasankeyf’te Turizm Lansmanı Yapılacak
f𝕏
🔊Haberi Dinle0:00 / 0:39
Lansman hazırlık çalışmaları, Vali Ekrem Canalp başkanlığında Hasankeyf’te gerçekleştirilen toplantıda değerlendirildi. Toplantıya Vali Yardımcısı Ekrem Güngör, Hasankeyf Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Vekili Mehmet Ali İmrak ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı katıldı. Program kapsamında 15-16 Mayıs 2026 tarihlerinde iki günlük gezi düzenlenecek. Hasankeyf’te başlayacak rotada Malabadi Köprüsü, Mor Kuryakus Manastırı ve Ezidi inanç merkezleri ziyaret edilecek. Katılımcılar, antik kentlerden inanç merkezlerine uzanan rota sayesinde bölgenin kültürel ve gastronomik zenginliğini tanıma fırsatı bulacak. Gezi programı sonrası 16 Mayıs 2026’da Hasankeyf’te lansman yapılacak. Programda protokol konuşmaları, LED ekran gösterimleri ve turizm altyapı çalışmalarını içeren sergi yer alacak.
Takip

Yeni haber çıkınca bildirim veya e-posta alın. Bu satırlar kategori sayfasını açmaz.

Güncel

Bu habere tepkiniz:

En fazla 3 ifade bırakabilirsiniz
Paylaş:f𝕏
Bu Haberleri de Okuyun

Farklı kategorilerden son eklenen güncel haberler

Gündem kategorisinden diğer başlıklar

Bulunduğunuz haberin kategorisinden güncel başlıklar

BATMAN’DA 450 DÖNÜMLÜK FİDAN ÜRETİM ÜSSÜ KURULUYOR
Gündem

BATMAN’DA 450 DÖNÜMLÜK FİDAN ÜRETİM ÜSSÜ KURULUYOR

05.11.2026 · 15:07

Batman’da her yıl 1 milyon fidanın toprakla buluşturulması hedefiyle hayata geçirilen Fidan Üretim Üssü Projesi’nde ilk çivi çakıldı. Bıçakçı köyünde 450 dönümlük alanda kurulacak tesisin ikinci bölümü için yaklaşık 120 milyon TL yatırım öngörülüyor.

OKUL GÜVENLİĞİ İÇİN YENİ TEDBİRLER MASAYA YATIRILDI
Gündem

OKUL GÜVENLİĞİ İÇİN YENİ TEDBİRLER MASAYA YATIRILDI

05.11.2026 · 14:56

Batman Valisi Ekrem Canalp başkanlığında gerçekleştirilen Okul Güvenliği İl Yürütme Kurulu Toplantısı’nda, öğrencilerin güvenli ortamlarda eğitim görmesi için alınacak tedbirler değerlendirildi. Okul giriş ve çıkışlarının kontrolü, trafik güvenliği, aydınlatma ve acil tahliye önlemleri ele alındı.

BULUT: “BATSO’DA BEMBEYAZ BİR SAYFA AÇACAĞIZ”
Gündem

BULUT: “BATSO’DA BEMBEYAZ BİR SAYFA AÇACAĞIZ”

05.11.2026 · 14:50

Marvista İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Bulut, 22 Kasım’da gerçekleştirilecek Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) seçimleri öncesinde İstişare Grubu ve başkan adayı Bayram Demirhan’a güvendiğini belirterek, beyaz oy pusulasıyla seçimlere katılacaklarını açıkladı.

MAVİ-YEŞİL BATMAN PROJESİ’NİN 3. ETABI TANITILDI
Gündem

MAVİ-YEŞİL BATMAN PROJESİ’NİN 3. ETABI TANITILDI

04.11.2026 · 18:57

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in öncülüğünde Batman Çayı kıyısında hayata geçirilen Mavi-Yeşil Batman Projesi’nin 670 dönümlük 3. etap peyzaj düzenleme projesinin lansmanı gerçekleştirildi.

TANRISEVEN: “BATMAN GÜNEYDOĞU’NUN PARLAYAN YILDIZIDIR”
Gündem

TANRISEVEN: “BATMAN GÜNEYDOĞU’NUN PARLAYAN YILDIZIDIR”

04.11.2026 · 18:49

Kırklareli Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven, Batman Tarafsız Haber Gazetesi’ni ziyaret ederek Gazete Sahibi Cebrail Uyanık ile bir araya geldi.

BELEDİYEDE DİJİTAL RUHSAT İŞLEMLERİ BAŞLIYOR
Gündem

BELEDİYEDE DİJİTAL RUHSAT İŞLEMLERİ BAŞLIYOR

04.11.2026 · 18:44

Batman Belediyesi, dijital belediyecilik alanındaki yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor. E-İmar uygulamasının ardından hayata geçirilecek E-Ruhsat Dijital Dönüşüm Sistemi ile yapı ruhsatı başvuruları, proje inceleme ve onay işlemleri elektronik ortama taşınacak.