enflasyon emeklilik ötv döviz otomobil sağlık gündem güncel asayiş spor ropötaj eğitim ekonomi dünya yaşam siyaset sağlık

Hasankeyf’te Gök Bilimiyle Buluşma

Batman Üniversitesi Bilim İletişim Ofisi tarafından düzenlenen Bilim Kafe etkinlikleri kapsamında, tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Hasankeyf’te “Meteor Gözlem Etkinliği” gerçekleştirildi. Etkinlik, gökyüzü meraklılarını bir araya getirerek bilimsel bir atmosferde eşsiz bir deneyim sunmayı amaçladı.

Hasankeyf’te Gök Bilimiyle Buluşma
Yayınlama: 20.05.2025
A+
A-

Zeynel Bey Türbesi çevresinde gerçekleştirilen etkinliğe Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in yanı sıra Hasankeyfli vatandaşlar, öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı. Işık kirliliğinden uzak bir ortamda düzenlenen gözlem etkinliğinde, gök cisimleri teleskopla incelendi.

Etkinlikte Batman Üniversitesi öğretim elemanları Prof. Dr. Ali İhsan Keskin, Doç. Dr. Kadri Kurt, Dr. Öğr. Üyesi Hafzullah İş ve Arş. Gör. Emrah Taşarer tarafından gökyüzü hakkında bilgilendirici sunumlar yapıldı. Katılımcılar, Satürn, Jüpiter, Mars ve Ay gibi gök cisimlerini yakından gözlemleme şansı buldu. Aynı zamanda yıldızlar ve yıldız takımları üzerine bilgiler verildi, öğrenciler merak ettikleri soruları uzmanlara yöneltti.

Etkinliğin bilimsel olduğu kadar kültürel bir boyut taşıdığını vurgulayan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, “Üniversite olarak bilimi kampüs sınırlarının dışına taşımayı önemsiyoruz. Bilim İletişimi Ofisi’nin koordinasyonunda gerçekleştirdiğimiz bu ilk Bilim Kafe etkinliğiyle, tarihin gölgesinden uzayın derinliklerine bir yolculuk yaptık. Amacımız, gençlerin bilime olan ilgisini artırmak ve bu tür etkinlikleri sürdürülebilir hale getirmektir” ifadelerini kullandı.

Katılımcılara çeşitli ikramların da sunulduğu etkinlikte, hem gökyüzüne dair bilimsel farkındalık oluşturulması hem de Hasankeyf’in kültürel ve doğal mirasına dikkat çekilmesi amaçlandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.