Disiplinler arası, yenilikçi ve işbirliğine dayalı bir öğrenme yaklaşımı sunan Harezmi Eğitim Modeli; öğrencilerin problem çözme, algoritmik düşünme, bilişsel ve sosyal-duygusal becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor.
Harezmi Eğitim Modeline Yoğun İlgi
Batman’da, 2025-2026 eğitim öğretim yılı için Harezmi Eğitim Modeline yapılan başvuru sayısı dikkat çekti. Bu yıl uygulamaya alınacak modele toplam 1163 başvuru yapıldı.
Öğrenciler, Yaşam Problemlerine Yaratıcı Çözümler Geliştirecek
Bu yıl Batman genelinde 300 ekip ve 1090 öğretmenin yer aldığı uygulama, kentte Ar-Ge temelli öğrenme kültürünün yerleştiğini gösteriyor. Harezmi Eğitim Modeli kapsamında öğrenciler, yaşamda karşılaştıkları problemleri tanımlayarak bu sorunlara etkili ve özgün çözümler üretme sürecine dahil oluyor. Süreçte bireysel gelişimin yanı sıra ekip çalışması, araştırma ve geliştirme becerileri de destekleniyor.
Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen model, her geçen yıl daha fazla okula ulaşıyor. Yeni eğitim öğretim yılına hazırlanan öğretmen ve öğrenciler, bu öğrenme modelini sınıflarına taşımaya hazır.
Yeni haber çıkınca bildirim veya e-posta alın. Bu satırlar kategori sayfasını açmaz.
Bu habere tepkiniz:
En fazla 3 ifade bırakabilirsinizKozluk’ta Köylerin Altyapısı Güçlendiriliyor
On Binler Aksa Tufanı Yıldönümünde Gazze İçin Yürüdü
Farklı kategorilerden son eklenen güncel haberler
Bulunduğunuz haberin kategorisinden güncel başlıklar

100 ÖĞRENCİ SİVİL TOPLUM MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ
05.11.2026 · 15:29Batman Akşemseddin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 100 öğrenci, Batman Sivil Toplum Merkezini ziyaret etti. Öğrenciler, gönüllülük ve sivil toplum faaliyetleri hakkında bilgi alırken işaret dili ve sağlıklı yaşam konularında düzenlenen eğitimlere katıldı.

MİNİK ÖĞRENCİLERDEN RENKLİ SONBAHAR ETKİNLİĞİ
05.11.2026 · 12:08Batman Yavuz Selim Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM), 4-6 yaş Kur’an kursu öğrencilerini sonbahar etkinliğinde ağırladı. Minik öğrenciler, doğa temalı çalışmalar ve eğitici oyunlarla hem eğlendi hem de yeni deneyimler kazandı.

ANNE ÜNİVERSİTESİ’NDE EBRU SANATI EĞİTİMİ
04.11.2026 · 17:35Batman Valisi Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp, Valilik himayelerinde Batman Üniversitesi ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen “Anne Üniversitesi” projesi kapsamında düzenlenen ebru sanatı atölyesine katıldı.

İMAM HATİPLİ ÖĞRENCİLERDEN ANLAMLI ZİYARET
04.11.2026 · 00:52Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri, Engelli Aktif Yaşam Merkezi’ni ziyaret ederek özel gereksinimli bireylerle bir araya geldi. Dayanışma ve toplumsal farkındalık amacıyla gerçekleştirilen ziyaret, renkli görüntülere sahne oldu.

ÖĞRENCİLERE SİBER GÜVENLİK EĞİTİMİ VERİLDİ
03.11.2026 · 14:44Batman İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Şehit Ömer Halis Demir Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerine yönelik siber güvenlik farkındalık eğitimi düzenledi.

OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI DÜZENLENDİ
03.11.2026 · 14:23Batman’da eğitim alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve okul aile birliği başkanlarına yönelik “Okul Güvenliği” bilgilendirme ve istişare toplantısı gerçekleştirildi.



