HAMAS’TAN BEN-GVIR’E “YIKIMLARI SEÇİM MALZEMESİ YAPIYOR” TEPKİSİ

HAMAS, İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in Doğu Kudüs’ün El-Tur bölgesindeki bir binanın yıkımı sırasında bölgede bulunmasına tepki gösterdi. Hareket, ev yıkımlarının siyasi ve seçim amaçlı kullanıldığını savundu.

GİRİŞ 06.10.2026 23:07
4 gösterim
2 dk okuma
Fotoğraf: HAMAS Ben Gvir, Kudüslülerin evlerinin yıkımını seçim propagandasına dönüştürüyor
f𝕏
🔊Haberi Dinle0:00 / 1:19

HAMAS tarafından yapılan açıklamada, El-Tur’da beş katlı bir konutun yıkılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. Açıklamada, Ben-Gvir’in yıkım alanındaki varlığının Filistinlilere yönelik uygulamaların siyasi propaganda amacıyla kullanıldığını gösterdiği ileri sürüldü.

Hareket, Kudüs’te Filistinlilere ait evlerin yıkılmasına yönelik uygulamaların arttığını savunarak, İsrail hükümetini bu politikaların sonuçlarından sorumlu tuttu.

ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

HAMAS, ev yıkımları ve Filistinlilerin yerlerinden edilmesine yönelik uygulamaların durdurulması için uluslararası toplum ile insan hakları kuruluşlarına harekete geçme çağrısında bulundu.

Açıklamada ayrıca, yıkım ve baskı politikalarının Filistin halkının iradesini kıramayacağı ve Filistinlileri haklarından vazgeçmeye zorlayamayacağı ifade edildi.

10 DAİRELİ BİNA YIKILDI

Doğu Kudüs’ün El-Tur bölgesinde İsrail güçleri tarafından yıkılan binanın beş katlı ve 10 daireden oluştuğu, çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere yaklaşık 70 kişinin burada yaşadığı belirtildi.

Kudüs Valiliği Medya Ofisi’nin açıklamasına göre, Mustafa Abu Sibeytan’a ait binanın sakinlerine yıllar süren süreç, para cezaları ve ruhsat başvurularının ardından nihai yıkım kararı bildirildi. Yıkım öncesinde binanın çevresine İsrail güçlerinin konuşlandırıldığı belirtildi.

3 AYDA 139 YIKIM VE TESVİYE İŞLEMİ

Kudüs Valiliği’nin açıkladığı verilere göre, 2026 yılının üçüncü çeyreğinde, temmuz-eylül döneminde Kudüs genelinde 139 yıkım ve tesviye işlemi kayda geçti.

Aynı dönemde yıkım, tahliye ve mülklere el koymaya ilişkin toplam 150 bildirim ve kararın çıkarıldığı, bunların 140’ının yıkımla ilgili olduğu bildirildi.

Bu habere tepkiniz:

En fazla 3 ifade bırakabilirsiniz
Paylaş:f𝕏
Bu Haberleri de Okuyun

Farklı kategorilerden son eklenen güncel haberler

Dünya kategorisinden diğer başlıklar

Bulunduğunuz haberin kategorisinden güncel başlıklar

NATO’NUN DOĞU KANADINA PATRIOT TAKVİYESİ
Dünya

NATO’NUN DOĞU KANADINA PATRIOT TAKVİYESİ

06.10.2026 · 23:10

İsveç, NATO’nun doğu kanadındaki savunma kapasitesinin güçlendirilmesi kapsamında Polonya’ya Patriot hava savunma sistemi göndereceğini açıkladı. Sistemin aralık ayında Rzeszow Havalimanı’na ulaştırılması planlanıyor.

RUSYA’DA VEBA ENDİŞESİ İKİNCİ ÖLÜM İDDİASI GÜNDEMDE
Dünya

RUSYA’DA VEBA ENDİŞESİ İKİNCİ ÖLÜM İDDİASI GÜNDEMDE

06.10.2026 · 23:08

Rusya’nın İrkutsk bölgesinde 28 yaşındaki biyokimya uzmanı Daria Shipilova’nın akciğer vebası nedeniyle hayatını kaybettiği iddiasının ardından, bölgede ikinci bir kişinin de aynı hastalık nedeniyle öldüğü öne sürüldü. Rus yetkililer ise kamuoyuna yalnızca resmi sağlık kurumlarının açıklamalarının dikkate alınması çağrısında bulundu.

İSPANYA’DA SEL FELAKETİ: 2 ÖLÜ, 1 KAYIP
Dünya

İSPANYA’DA SEL FELAKETİ: 2 ÖLÜ, 1 KAYIP

05.10.2026 · 01:21

İspanya’yı etkisi altına alan şiddetli yağışlar Katalonya’da hayatı olumsuz etkiledi. Barselona’da 2 kişi hayatını kaybederken, 1 kişinin kayıp olduğu bildirildi. Bölgede kırmızı alarm ilan edildi.

BOSNA HERSEK’TE SEÇİME KATILIM YÜZDE 41,48
Dünya

BOSNA HERSEK’TE SEÇİME KATILIM YÜZDE 41,48

05.10.2026 · 01:15

Bosna Hersek’te gerçekleştirilen genel seçimlerin ardından resmi olmayan ilk sonuçlar belli oldu. Oyların yüzde 80’inin sayımına göre Devlet Başkanlığı Konseyinin Boşnak üyeliğinde Denis Becirovic, Hırvat üyeliğinde Darijana Filipovic, Sırp üyeliğinde ise Zeljka Cvijanovic yarışı önde götürüyor.

AVUSTURYA’DA BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI PROTESTO EDİLDİ
Dünya

AVUSTURYA’DA BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI PROTESTO EDİLDİ

05.10.2026 · 01:13

Avusturya’nın Vorarlberg eyaletinin başkenti Bregenz’de, okullarda 14 yaşından küçük kız çocuklarına yönelik başörtüsü yasağı protesto edildi. Göstericiler, düzenlemenin din özgürlüğü ve eşitlik ilkesi açısından sorun oluşturduğunu savunarak yasağın kaldırılmasını istedi.

ALTIN MADENİNDE GÖÇÜK 5 İŞÇİ ÖLDÜ
Dünya

ALTIN MADENİNDE GÖÇÜK 5 İŞÇİ ÖLDÜ

05.10.2026 · 01:12

Afganistan’ın kuzeyindeki Takhar eyaletinde bulunan bir altın madeninde meydana gelen göçükte 5 işçi hayatını kaybetti.