YILMAZ: “MUHTARLARIMIZ VATANDAŞ İLE DEVLET ARASINDA KÖPRÜDÜR”

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Şehmus Yılmaz, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, muhtarların yerel yönetimlerde önemli bir sorumluluk üstlendiğini belirtti. Yılmaz, mahalle ve köylerin sorunlarının çözümünde muhtarların taleplerinin dikkate alınması gerektiğini vurguladı.

GİRİŞ 17.10.2026 10:13
34 gösterim
2 dk okuma
Fotoğraf: YILMAZ MUHTARLARIMIZ VATANDAŞ İLE DEVLET ARASINDA KÖPRÜDÜR
f𝕏
🔊Haberi Dinle0:00 / 1:45

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Şehmus Yılmaz, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Muhtarların vatandaşlarla kamu kurumları arasında önemli bir iletişim köprüsü oluşturduğunu belirten Yılmaz, yerel hizmetlerin daha etkin yürütülmesinde muhtarların önemli bir görev üstlendiğini ifade etti.

Batman'da mahalle ve köylerin ihtiyaçlarının belirlenmesinde muhtarların önemli bir rol oynadığını dile getiren Yılmaz, kamu kurumlarının muhtarlarla daha güçlü bir iş birliği içerisinde çalışması gerektiğini söyledi.

“MUHTARLARIMIZ SORUNLARI YERİNDE TESPİT EDİYOR”

Muhtarların vatandaşlarla doğrudan iletişim kurarak yaşadıkları bölgelerdeki sorunları yakından takip ettiğini belirten Yılmaz, bu yönüyle muhtarlık kurumunun yerel yönetimlerin önemli unsurlarından biri olduğunu kaydetti.

Yılmaz, “Muhtarlarımız, vatandaşlarımız ile kamu kurumları arasında önemli bir köprü görevi üstleniyor” diyerek mahalle ve köylerde yaşanan sorunların ilgili kurumlara ulaştırılmasında muhtarların katkısına dikkat çekti.

“MUHTARLARIN TALEPLERİ DİKKATE ALINMALI”

Muhtarların görevlerini daha etkin şekilde yerine getirebilmeleri için gerekli imkânların sağlanması gerektiğini ifade eden Yılmaz, yerel yönetimlerin ve kamu kurumlarının muhtarlarla düzenli istişare içerisinde bulunmasının önemini vurguladı.

Yılmaz, “Muhtarlarımızın daha iyi şartlarda hizmet verebilmesi, talep ve önerilerinin dikkate alınması yerel hizmetlerin gelişmesi açısından büyük önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı.

BATMAN’IN MAHALLE VE KÖYLERİNE VURGU

Batman'ın merkez mahalleleri ve ilçelere bağlı köylerinde vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için muhtarların görüşlerine önem verilmesi gerektiğini belirten Yılmaz, sorunların yerinde tespit edilmesinin çözüm süreçlerini kolaylaştıracağını ifade etti.

Kamu kurumları ile muhtarlar arasındaki koordinasyonun güçlendirilmesinin vatandaşlara sunulan hizmetlerin daha hızlı ve verimli yürütülmesine katkı sağlayacağını kaydetti.

YILMAZ’DAN MUHTARLARA KUTLAMA MESAJI

Açıklamasının sonunda görevlerini özveriyle sürdüren tüm muhtarların emeklerinin değerli olduğunu belirten DEVA Partisi Batman İl Başkanı Şehmus Yılmaz, 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutladı.

Yılmaz, Batman'da ve Türkiye'nin dört bir yanında görev yapan muhtarlara çalışmalarında başarılar diledi.

Bu habere tepkiniz:

En fazla 3 ifade bırakabilirsiniz
Paylaş:f𝕏
Bu Haberleri de Okuyun

Farklı kategorilerden son eklenen güncel haberler

Siyaset kategorisinden diğer başlıklar

Bulunduğunuz haberin kategorisinden güncel başlıklar

ŞANSİ’DEN KÖY OKULUNDAKİ ÖĞRENCİLERE SÜRPRİZ
Siyaset

ŞANSİ’DEN KÖY OKULUNDAKİ ÖĞRENCİLERE SÜRPRİZ

16.10.2026 · 17:05

AK Parti Batman İl Başkanı Hüseyin Şansi, Beşiri ilçesine bağlı Beyçayırı köyündeki ortaokul öğrencilerinin sosyal medya üzerinden ilettiği spor malzemesi talebine kayıtsız kalmadı.

DÜRKEN: “GENEL BAŞKANIMIZ KARAKURT, ÜLKEMİZİN SORUNLARINI İYİ BİLİYOR”
Siyaset

DÜRKEN: “GENEL BAŞKANIMIZ KARAKURT, ÜLKEMİZİN SORUNLARINI İYİ BİLİYOR”

15.10.2026 · 16:40

Ana Yol Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kemal Dürken, Tarafsız Haber Gazetemizi ziyaret ederek partisinin çalışmaları ve 8 Kasım’da Ankara’da gerçekleştirilecek kurultay hakkında açıklamalarda bulundu.

ESKİ BAKAN EROĞLU BATMAN’DA TEŞKİLATLA BULUŞTU
Siyaset

ESKİ BAKAN EROĞLU BATMAN’DA TEŞKİLATLA BULUŞTU

15.10.2026 · 15:21

Önceki dönem Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, AK Parti Batman İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Ekim Ayı Daraltılmış İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. İl Başkanı Hüseyin Şansi başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda teşkilat çalışmaları ve önümüzdeki döneme ilişkin hedefler ele alındı.

NASIROĞLU SÖZÜNÜ TUTTU, 10 ÖĞRENCİYİ BODRUM’DA TATİLE GÖNDERDİ
Siyaset

NASIROĞLU SÖZÜNÜ TUTTU, 10 ÖĞRENCİYİ BODRUM’DA TATİLE GÖNDERDİ

15.10.2026 · 15:15

Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, öğrencilerle gerçekleştirdiği söyleşide verdiği tatil sözünü yerine getirdi. Sorularıyla, özgüvenleriyle ve kendilerini ifade etme cesaretleriyle dikkat çeken 10 öğrenci, öğretmenleriyle birlikte Bodrum’da beş yıldızlı bir otelde tatil yapma fırsatı buldu.

BAŞKAN ŞANSİ “MEMLEKETİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Siyaset

BAŞKAN ŞANSİ “MEMLEKETİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

14.10.2026 · 13:41

AK Parti Batman İl Başkanı Hüseyin Şansi, beraberindeki heyetle birlikte Tarafsız Haber Gazetemizi ziyaret ederek kentin sağlık yatırımlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

ÜNİVERSİTELİLER DİKKAT! 580 KİŞİYE ÖDEME YAPILACAK
Siyaset

ÜNİVERSİTELİLER DİKKAT! 580 KİŞİYE ÖDEME YAPILACAK

14.10.2026 · 00:14

AK Parti Batman İl Başkanı Hüseyin Şansi, İŞKUR Gençlik Programı kapsamında Batman’da 580 üniversite öğrencisinin destekleneceğini açıkladı. Noter kurasıyla belirlenecek öğrenciler, programa katıldıkları her gün için 1.375 TL ödeme alacak.