Bazı tribün bloklarında bulunan taraftarların Passolig kartları da takımın bir sonraki iç saha karşılaşması için bloke edildi.
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Batman Petrolspor ile Bursaspor arasında 19 Eylül 2026 tarihinde oynanan karşılaşmaya ilişkin disiplin kararlarını açıkladı.
PFDK kararları kapsamında Batman Petrolspor’a çirkin ve kötü tezahürat ile saha olayları nedeniyle iki ayrı para cezası uygulanırken, bazı tribünlerde bulunan taraftarlara da bir sonraki iç saha maçı için giriş yasağı niteliğinde Passolig blokesi getirildi.
TOPLAM 240 BİN TL PARA CEZASI
Açıklanan kararlara göre Batman Petrolspor’a çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 100 bin TL, saha olayları nedeniyle ise 140 bin TL para cezası verildi.
Böylece Bursaspor karşılaşmasında yaşanan ihlaller nedeniyle Batman Petrolspor’a verilen para cezalarının toplamı 240 bin TL’ye ulaştı.
9 BLOKA PASSOLİG ENGELİ
PFDK, para cezalarının yanı sıra belirli tribün bloklarında bulunan taraftarların elektronik bilet kapsamındaki kartlarının Batman Petrolspor’un ev sahibi olduğu bir sonraki karşılaşma için bloke edilmesine karar verdi.
Karar kapsamında bloke uygulanacağı belirtilen tribün ve bloklar şöyle:
Maraton Tribünü: H3 BPS 12, 11 BPS 13 ve 1 BPS 14
Kuzey Kale Arkası Tribünü: F3 BPS 6 ve F1 BPS 5
Güney Kale Arkası Tribünü: K3 BPS 19 ve K5 BPS 20
Batı VIP Tribünü: Batı Kapalı VIP A BPS 23 ve Batı Kapalı VIP B BPS 1
BİR SONRAKİ İÇ SAHA MAÇINA GİREMEYECEKLER
Belirtilen bloklarda yer alan taraftarların Passolig kartlarının Batman Petrolspor’un bir sonraki ev sahibi olduğu karşılaşma için bloke edileceği bildirildi.
Böylece 19 Eylül’de oynanan Bursaspor karşılaşmasının ardından Batman Petrolspor hem toplam 240 bin TL para cezasıyla hem de bazı taraftarlarını kapsayan tribün blokesiyle karşı karşıya kaldı.









