KURT: “BATMAN PETROLÜ BATMAN’DA İŞLENECEK

Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkan Adayı Ferdi Kurt, Batman petrolünün kentte işlenerek katma değerli ürünlere dönüştürülmesini hedefleyen sanayi modelini açıkladı. Kurt’un projeleri arasında Kimya ve Plastik İhtisas OSB, bitüm işleme tesisleri ve yeşil sanayi yatırımları yer alıyor.

GİRİŞ 13.10.2026 15:27
15 gösterim
2 dk okuma
Fotoğraf: KURT “BATMAN PETROLÜ BATMAN’DA İŞLENECEK
f𝕏
🔊Haberi Dinle0:00 / 1:29

BATSO Başkan Adayı Ferdi Kurt, Batman’ın petrol kaynaklarının sanayi yatırımlarına dönüştürülmesi ve kent ekonomisine daha fazla katkı sağlaması amacıyla hazırladığı üretim odaklı sanayi modelini kamuoyuyla paylaştı.

“Batman petrolü Batman’da işlenecek, katma değer kentte kalacak” anlayışıyla hazırlanan modelde, petrol türevlerinin yerel sanayide hammadde olarak değerlendirilmesi hedefleniyor.

PETROL TÜREVLERİ BATMAN’DA İŞLENECEK

Proje kapsamında plastik, inşaat kimyasalları ve boya sanayisi gibi petrol türevlerini kullanan sektörlerin Batman Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) kümelenmesi öngörülüyor.

Bu yatırımlarla Batman’ın sanayi altyapısının güçlendirilmesi, yeni üretim alanlarının oluşturulması ve istihdam olanaklarının artırılması amaçlanıyor.

BİTÜM VE YALITIM TESİSLERİ KURULMASI HEDEFLENİYOR

Kurt’un sanayi modelinde bitüm ve izolasyon ürünlerinin üretimi de önemli yer tutuyor. Petrol rafinajından elde edilen bitümün Batman’da işlenerek yalıtım malzemelerine dönüştürülmesi için yeni tesislerin kurulması planlanıyor.

Böylece nakliye maliyetlerinin azaltılması ve hammaddenin kentte katma değerli ürünlere dönüştürülmesi hedefleniyor.

KİMYA VE PLASTİK İHTİSAS OSB PROJESİ

Modelin uzun vadeli hedefleri arasında Batman’da Kimya ve Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması da bulunuyor.

Petrokimya türevlerini kullanan işletmelerin aynı bölgede faaliyet göstermesiyle ortak altyapı, tedarik ve üretim avantajlarından yararlanılması amaçlanıyor.

YEŞİL SANAYİ VE DÖNGÜSEL EKONOMİ

Ferdi Kurt’un projeleri arasında OSB’lerde yeşil sanayi uygulamalarının yaygınlaştırılması, atıkların biyogaza dönüştürülmesi, endüstriyel atık paylaşımının geliştirilmesi ve elektrikli araç şarj istasyonlarının kurulması da yer alıyor.

Kurt’un gündeme taşıdığı sanayi modeliyle Batman’ın yalnızca petrol çıkarılan bir kent olmaktan çıkarılarak petrol türevlerinin işlendiği, üretim ve istihdamın artırıldığı bir sanayi merkezine dönüştürülmesi hedefleniyor.

Bu habere tepkiniz:

En fazla 3 ifade bırakabilirsiniz
Paylaş:f𝕏
Bu Haberleri de Okuyun

Farklı kategorilerden son eklenen güncel haberler

Gündem kategorisinden diğer başlıklar

Bulunduğunuz haberin kategorisinden güncel başlıklar

DEMİR: “BATMAN’A GELECEK YATIRIMIN NİTELİĞİ DE ÖNEMLİ”
Gündem

DEMİR: “BATMAN’A GELECEK YATIRIMIN NİTELİĞİ DE ÖNEMLİ”

13.10.2026 · 16:03

Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı Abdulkadir Demir, kentte yeni sanayi alanlarının oluşturulmasının önemli olduğunu belirterek, yatırımların yalnızca büyüklüğüne değil, Batman’a sağlayacağı teknoloji, ihracat, istihdam ve katma değere de odaklanılması gerektiğini söyledi.

9. BATMAN KİTAP FUARI 22 EKİM’DE KAPILARINI AÇIYOR
Gündem

9. BATMAN KİTAP FUARI 22 EKİM’DE KAPILARINI AÇIYOR

13.10.2026 · 15:48

Batman’da 9. Kitap Fuarı, 22 Ekim–1 Kasım 2026 tarihleri arasında kitapseverlerle buluşacak. 130 yayınevi ve 25 yazarın katılacağı fuarda söyleşiler, imza günleri ve çeşitli kültürel etkinlikler düzenlenecek. Fuar, her gün 10.00–22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

SEYREK: “BU SEÇİMİN KAZANANI BATMAN OLMALI”
Gündem

SEYREK: “BU SEÇİMİN KAZANANI BATMAN OLMALI”

13.10.2026 · 11:52

BATSO seçimlerinde Bayram Demirhan ve İstişare Grubu’nu destekleyen Musa Seyrek, gençlerin karar süreçlerinde daha fazla söz sahibi olması gerektiğini belirterek, “Bu kez kazanan bireyler değil, 600 bin Batman halkı olmalı” dedi.

BATMAN’DA 3. TEKSTİL FUARI AÇILDI
Gündem

BATMAN’DA 3. TEKSTİL FUARI AÇILDI

12.10.2026 · 17:47

Batman 3. Tekstil Fuarı, düzenlenen törenle ziyaretçilere kapılarını açtı. Açılışta konuşan Batman Valisi Ekrem Canalp, 2026 yılının ilk 9 ayında 13 bin 600 kişinin istihdam edildiğini açıklarken, Tekstil Kent projesi ve mevcut valilik binasının yerine yapılması planlanan yeni kent meydanına ilişkin önemli bilgiler paylaştı.

BATMAN İL NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNDE GÖREV DEĞİŞİMİ
Gündem

BATMAN İL NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNDE GÖREV DEĞİŞİMİ

12.10.2026 · 17:26

Batman İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğünde yeni bir atama gerçekleştirildi. Mevcut İl Müdürü Müslüm Turgut’un Şanlıurfa’da görevlendirilmesinin ardından, yerine Bismil İlçe Nüfus Müdürü Mehmet Afi Çelebi getirildi.

DEMİRHAN VE İSTİŞARE GRUBUNDAN GERCÜŞ FESTİVALİ’NE ZİYARET
Gündem

DEMİRHAN VE İSTİŞARE GRUBUNDAN GERCÜŞ FESTİVALİ’NE ZİYARET

12.10.2026 · 16:42

BATSO İstişare Grubu Başkan Adayı Bayram Demirhan ve beraberindeki istişare grubu üyeleri, Gercüş’te düzenlenen 5. Bağ Bozumu ve Gastronomi Festivali’ne katıldı.