Batman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk Hakları İl Komitesi tarafından çocuk hakları ve iklim değişikliği konularında farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.
Migros Aile Kulübü üyeleri ile Özel Mektebim Koleji öğrencilerinin katıldığı programda, Çocuk Hakları İl Komitesi üyesi bir öğrenci sunum yaparak çocukların haklarını ve çevreye karşı sorumluluklarını anlattı.
ÇOCUKLAR HAKLARINI KENDİ DİLLERİYLE ANLATTI
“Akrandan Akrana Eğitim” modeli kapsamında gerçekleştirilen programda, çocuk haklarının temel ilkeleri, günlük yaşamda karşılaşılabilecek hak ihlalleri ve iklim değişikliğinin çocukların geleceğine etkileri ele alındı.
Komite üyesi öğrenci, yaptığı sunumla akranlarının bilinçlenmesine katkı sağlarken programa katılan yetişkinlere de çocuk haklarının korunması ve çevre duyarlılığı konusunda önemli mesajlar verdi.
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE DİKKAT ÇEKİLDİ
Eğitimde, iklim değişikliğinin gelecek nesiller üzerindeki etkilerine dikkat çekilerek çocukların çevre sorunlarına karşı duyarlı bireyler olarak yetişmesinin önemi vurgulandı.
Çocukların doğrudan anlatıcı olduğu eğitim modeliyle, öğrencilerin toplumsal konularda söz sahibi olmalarının ve kendilerini ifade etmelerinin desteklenmesi amaçlandı.
KIRTAY: “FARKINDALIK ÇALIŞMALARI SÜRECEK”
Batman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Kırtay, haklarını bilen, sorgulayan ve çevresine duyarlı nesiller yetiştirmenin öncelikli hedefleri arasında bulunduğunu belirtti.
Kırtay, çocukların toplumsal yaşama aktif katılımını destekleyen, hak bilincini geliştiren ve daha yaşanabilir bir gelecek oluşturmayı amaçlayan farkındalık çalışmalarının devam edeceğini ifade etti.









