Çin Büyükelçisi Jiang Xuebin Akademik İş Birliği İçin Batman Üniversitesin'de

Çin Ankara Büyükelçisi Jiang Xuebin, Batman Üniversitesini ziyaret etti. Görüşmede akademik iş birlikleri, Erasmus projeleri ve öğrenci bursları ele alındı.

GİRİŞ 23.09.2026 15:11
GÜNCELLEME 25.09.2026 07:15
52 gösterim
2 dk okuma
Fotoğraf: Çin Büyükelçisi Jiang Xuebin Akademik İş Birliği İçin Batman Üniversitesin'de
f𝕏
🔊Haberi Dinle0:00 / 2:10

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Jiang Xuebin ve beraberindeki diplomatik heyet, kurumsal ve akademik iş birliği olanaklarını geliştirmek amacıyla Batman Üniversitesine resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

Rektörlük Makamında düzenlenen programa; Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Rektör Yardımcıları, AK Parti Batman İl Başkanı Hüseyin Şansi, Üniversite Senato Üyeleri ve Çin Büyükelçiliği heyeti katıldı. Şeref defterinin imzalanması ve karşılıklı hediye takdiminin ardından başlayan program, ikili ilişkilerin geleceğine yön verecek konuşmalarla devam etti.

Dört Stratejik Aks Üzerinden İş Birliğini Genişletiyoruz"

Programın açılış konuşmasını yapan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, üniversitenin uluslararasılaşma vizyonunu paylaştı. Çin ile akademik iş birliğini kurumsal ilişkiler, sağlık bilimleri, tarım-gıda ve gastronomi-mutfak sanatları olmak üzere dört temel alanda yürüttüklerini belirten Rektör Demir, Çin Sanat Akademisi (Hangzhou) ile 2025-2028 yıllarını kapsayan Erasmus+ KA171 hareketlilik anlaşmasının tamamlandığını duyurdu.

Rektör Demir ayrıca, 24 bin dekarlık Tarıma Dayalı İhtisas Sera OSB alanının üniversiteye Ar-Ge ve uygulama sahası olarak tahsis edildiğini belirterek, bu potansiyelin Çin ile ortak yürütülecek bilimsel projelere büyük ivme kazandıracağını vurguladı. "Çin ile imzaladığımız Erasmus+ hareketlilik anlaşmaları ve Tarıma Dayalı İhtisas Sera OSB bünyesindeki Ar-Ge alanlarımız, bilimsel iş birliğimizi küresel bir boyuta taşıyacak."

Vali Canalp Ve Milletvekili Nasıroğlu'ndan Yatırım Ve Turizm Daveti

Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, kentin enerjisi ve dinamik yapısına dikkat çekerek Çin halkını Güneydoğu'nun kadim kültürünü ve turizm imkânlarını tanımaya davet etti. Batman Valisi Ekrem Canalp ise Türkiye ile Çin'in benzer bir tarihsel gelişim gösterdiğini ifade ederek kentin lojistik merkezleri, sanayi hamleleri ve Türkiye’nin en büyük ikinci sera yatırımıyla bölgesel bir güç merkezine dönüştüğünü vurguladı.

"Burs İmkânlarını Artırmayı Hedefliyoruz"

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Jiang Xuebin, Batman Üniversitesinin mühendislik, teknoloji ve tarım alanlarında çok güçlü bir altyapıya sahip olduğunu belirtti. Bu ziyaretin iki ülke arasında köprü işlevi göreceğini dile getiren Büyükelçi Xuebin, önümüzdeki süreçte Batman Üniversitesi öğrencilerine yönelik burs imkânlarının ve akademik değişim programlarının artırılacağını müjdeledi.

Program, Hasankeyf Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencilerinin hazırladığı özel ikramların heyete sunulması ve çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

Çin Büyükelçisi Jiang Xuebin Akademik İş Birliği İçin Batman Üniversitesin'de Çin Büyükelçisi Jiang Xuebin Akademik İş Birliği İçin Batman Üniversitesin'de Çin Büyükelçisi Jiang Xuebin Akademik İş Birliği İçin Batman Üniversitesin'de Çin Büyükelçisi Jiang Xuebin Akademik İş Birliği İçin Batman Üniversitesin'de Çin Büyükelçisi Jiang Xuebin Akademik İş Birliği İçin Batman Üniversitesin'de

Bu habere tepkiniz:

En fazla 3 ifade bırakabilirsiniz
Paylaş:f𝕏
Bu Haberleri de Okuyun

Farklı kategorilerden son eklenen güncel haberler

Gündem kategorisinden diğer başlıklar

Bulunduğunuz haberin kategorisinden güncel başlıklar

FESTİVAL COŞKUSU KORTEJLE BAŞLADI
Gündem

FESTİVAL COŞKUSU KORTEJLE BAŞLADI

24.09.2026 · 18:35

Valilik öncülüğünde “Festivaller Şehri Batman” temasıyla merkez ve beş ilçede düzenlenecek festivaller, Vali Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp’in katılımıyla gerçekleştirilen kortej yürüyüşüyle başladı.

DEMİRHAN: “BATSO BİR ÇÖZÜM MERKEZİ OLACAK”
Gündem

DEMİRHAN: “BATSO BİR ÇÖZÜM MERKEZİ OLACAK”

24.09.2026 · 18:24

BATSO İstişare Grubu Başkan Adayı Bayram Demirhan, göreve gelmeleri halinde Batman Ticaret ve Sanayi Odası’nın üyeleriyle daha yakın çalışan ve sorunların çözümünde aktif rol üstlenen bir yapıya dönüştürüleceğini açıkladı.

DEMİR GENÇLERLE BULUŞTU
Gündem

DEMİR GENÇLERLE BULUŞTU

24.09.2026 · 18:10

Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve başkan adayı Abdulkadir Demir, gençlerle düzenlenen buluşmada iş hayatı, girişimcilik, istihdam, BATSO seçimleri ve Batman’ın geleceğine ilişkin soruları yanıtladı.

ŞANLIURFA’DAKİ DEPREM BATMAN’I DA SALLADI
Gündem

ŞANLIURFA’DAKİ DEPREM BATMAN’I DA SALLADI

24.09.2026 · 11:03

Şanlıurfa’da meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki deprem, Batman başta olmak üzere çevre illerde de hissedildi.

Çin Büyükelçisi Jiang Xuebin Batman Valiliğini Ziyaret Etti
Gündem

Çin Büyükelçisi Jiang Xuebin Batman Valiliğini Ziyaret Etti

23.09.2026 · 13:33

Çin'in Ankara Büyükelçisi Jiang Xuebin ve beraberindeki heyet Batman Valiliğini ziyaret ederek Vali Ekrem Canalp ile sanayi ve turizm iş birliğini görüştü.

Batman'ın 46. Mahallesi "Başakşehir" Kuruluyor!
Gündem

Batman'ın 46. Mahallesi "Başakşehir" Kuruluyor!

23.09.2026 · 10:46

Batman'ın artan nüfusu ve kentsel gelişimi doğrultusunda Hasankeyf ile Beşiri Bulvarı arasında 495 hektarlık alanda Başakşehir Mahallesi kuruluyor.