Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Korosu, Gercüş ilçesine bağlı Kozlu Köyü İlkokulu’nda anlamlı bir müzik dinletisi gerçekleştirdi. Programa, Batman Valisi Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp de katıldı.
Köy halkı ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik ve Gösteri Topluluğu tarafından çeşitli müzik eserleri seslendirildi. Dinleti boyunca izleyiciler de eserlere eşlik ederek keyifli ve samimi anlar yaşadı.
Etkinliğin temel amacı, sanatın toplumun tüm kesimlerine ulaşmasını sağlamak ve özellikle kırsal bölgelerdeki ilkokul ve ortaokul öğrencilerini sanatsal faaliyetlerle buluşturmak olarak belirtildi.
Programa Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve eşi, Gercüş Kaymakamı Muhammed Öztaş ve eşi, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Eren Aksu, öğretmenler, öğrenciler ve köy sakinleri katıldı.
Etkinlik, günün anısına çekilen toplu hatıra fotoğrafıyla sona erdi.