Güler: Gençlerdeki Kimlik Bunalımı Güçlü Aile ile Aşılır

Uzman Eğitimci ve Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkan Vekili Zeyneddin Güler, dijital çağın gençler üzerindeki etkilerine dikkat çekerek, gençlerin kimlik ve aidiyet arayışı içinde olduğunu belirtti.

GİRİŞ 20.05.2025 11:38
GÜNCELLEME 25.09.2026 07:15
53 gösterim
1 dk okuma
Fotoğraf: Güler: Gençlerdeki Kimlik Bunalımı Güçlü Aile ile Aşılır
f𝕏
🔊Haberi Dinle0:00 / 1:13
Güler, bu sürecin temelinde aile yapısındaki zayıflık ve değer aktarımındaki eksikliklerin yattığını vurguladı. Güler, gençlerin dijital dünyada kendilerini ifade etme ve kabul görme arayışı içinde olduklarını belirterek, “Dijital dünyadayız ve artık hepimiz bunu kabul ediyoruz. Gençler kimliklerini bu dünyada inşa ediyorlar. Fakat bu süreçte, aileden ve toplumsal değerlerden uzaklaşan gençlerin kimlik bunalımına sürüklendiklerini görüyoruz” dedi. Bu durumun önüne geçmenin en etkili yolunun aile yapısının güçlendirilmesi olduğunu ifade eden Güler, eğitim kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının da bu sürece destek vermesi gerektiğinin altını çizdi. “Aile yapısı güçlü olan gençler, karşılaştıkları olumsuzluklara karşı daha dirençli olabiliyor. Değer aktarımı eksik olan gençler ise dijital dünyada bocalayabiliyor” şeklinde konuştu. Güler, gençlerin dijital mecralarda rol model arayışında olduklarını, bu durumun aile içindeki boşluklardan beslendiğini belirtti. Ayrıca, ailelerin çocuklarına duygusal destek sunmaları gerektiğini ifade eden Güler, gençlerin kabul görme kaygısıyla hareket ettiklerini ve bu durumun psikolojik sıkıntılara yol açabildiğini söyledi. “Sosyal medya doğru yönlendirilirse gençler için bir tehdit olmaktan çıkabilir” diyen Güler, gençlerin dijital dünyada kendilerini değerleriyle var edebilmeleri için ortak bir çabanın gerektiğini belirtti. “Aileler, eğitim kurumları ve bakanlıklar bu konuda birlikte hareket etmelidir” dedi.
Takip

Yeni haber çıkınca bildirim veya e-posta alın. Bu satırlar kategori sayfasını açmaz.

Güncel

Bu habere tepkiniz:

En fazla 3 ifade bırakabilirsiniz
Paylaş:f𝕏
Bu Haberleri de Okuyun

Farklı kategorilerden son eklenen güncel haberler

Röportaj kategorisinden diğer başlıklar

Bulunduğunuz haberin kategorisinden güncel başlıklar

ATALAY: “EVLİLİKTE ‘BEN’ DEĞİL, ‘BİZ’ OLMALI”
Röportaj

ATALAY: “EVLİLİKTE ‘BEN’ DEĞİL, ‘BİZ’ OLMALI”

31.10.2026 · 15:24

Batman Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Başkanı Psikolog Yasir Atalay, boşanma oranlarındaki artışın nedenlerine dikkat çekerek evliliklerde iletişim, sabır ve karşılıklı anlayışın önemini vurguladı. Atalay, “Evlilik artık sadece ‘ben’ üzerinden hareket etmek değil, ‘biz’ olabilmektir.” dedi.

EMEK: “MARKET ZİNCİRLERİNİN TEKELLEŞMESİ FİYATLARI YÜKSELTİYOR”
Röportaj

EMEK: “MARKET ZİNCİRLERİNİN TEKELLEŞMESİ FİYATLARI YÜKSELTİYOR”

29.10.2026 · 17:40

Batman Gıda Toptancılar Derneği Başkanı Süleyman Emek, gündemdeki Yeni Hal Yasası taslağını değerlendirerek, aracıların azaltılmasının hem üreticiye hem de tüketiciye fayda sağlayacağını belirtti.

ÖNDER: “AFET EĞİTİMLERİ OKUL ÖNCESİNDEN BAŞLAMALI”
Röportaj

ÖNDER: “AFET EĞİTİMLERİ OKUL ÖNCESİNDEN BAŞLAMALI”

27.10.2026 · 17:03

Batman Umut Kervanı Arama Kurtarma Ekibi Başkanı Adnan Önder, Türkiye’nin deprem, sel, heyelan ve çığ gibi birçok afet riskiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, afet bilincinin küçük yaşlardan itibaren kazandırılması ve geçmiş felaketlerin unutulmaması için afet müzeleri kurulması çağrısında bulundu.

UZMANINDAN UYARI: “GELECEK NESİLLER RİSK ALTINDA”
Röportaj

UZMANINDAN UYARI: “GELECEK NESİLLER RİSK ALTINDA”

25.10.2026 · 17:43

Batman’da açıklamalarda bulunan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hüseyin Arpağ, sigara kullanımının ilkokul çağına kadar gerilediğine dikkat çekerek, elektronik sigara ve puff bar gibi ürünlerin zararsızmış gibi sunulmasının çocuklar ve gençler açısından ciddi tehlike oluşturduğunu söyledi.

RÜZGAR: “HAYVANCILIK OSB KURULURSA ET FİYATLARI DÜŞER”
Röportaj

RÜZGAR: “HAYVANCILIK OSB KURULURSA ET FİYATLARI DÜŞER”

23.10.2026 · 19:08

Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, kentte büyükbaş hayvan ihtiyacının yüzde 60’ının çevre illerden karşılandığını belirterek Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması çağrısında bulundu.

ÇALIŞAN ANNELER DİKKAT! EMEKLİLİKTE BU HAKLARI KAÇIRMAYIN
Röportaj

ÇALIŞAN ANNELER DİKKAT! EMEKLİLİKTE BU HAKLARI KAÇIRMAYIN

21.10.2026 · 17:37

Maliye ve İktisat Uzmanı Necat Taş, çalışan kadınların doğum borçlanması, erken emeklilik, analık izni ve engelli çocuğu bulunan annelere tanınan sosyal güvenlik haklarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Batman’da konuşan Taş, birçok kadının farkında olmadan emeklilik hakkını kazanmış olabileceğine dikkat çekti.