‘’Gerçekçi Zam Teklifiyle Masaya Gelin’’

Memur-Sen / Eğitim-Bir-Sen Batman İl Başkanı Şehmuz Önlü, TÜİK’in Temmuz ayı enflasyon verileri ve yaklaşan 8. Dönem Toplu Sözleşme sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘’Gerçekçi Zam Teklifiyle Masaya Gelin’’
Yayınlama: 05.08.2025
A+
A-

Temmuz ayında enflasyonun yüzde 2,06 olarak açıklandığını anımsatan Önlü, “Kamu görevlileri yüzde 5’lik zammı yeni almışken, enflasyon zamların bir kısmını eritti.” dedi.

“HAKEM KURULU KARARLARI KAYIPLARI TELAFİ ETMİYOR”

2025 yılı için yüzde 30 enflasyon beklentisine dikkat çeken Önlü, Hakem Kurulu’nun düşük zam kararlarının oluşturduğu kayıpların giderilmesi gerektiğini vurgulayarak, “8. Dönem Toplu Sözleşme’de, ekonomik gerçekliğe dayanan yüzdelik zam tekliflerimiz esas alınmalıdır.” diye konuştu.

Toplu sözleşme masasının “emek ve adalet paydasında buluşma yeri” olduğunu ifade eden Önlü, Kamu İşvereni’nin ilk teklifini 12 Ağustos’ta sunacağını hatırlatıp, “Beklentimiz, enflasyon ve alım gücü kaybını dikkate alan gerçekçi bir teklifle masada bulunulmasıdır.” çağrısında bulundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.