Felç Riskiyle Yüzleşen Bünyamin Sağlığına Kavuştu

Batman’da doğuştan omurga hastalığı bulunan 11 yaşındaki Bünyamin Çiçek, kamu hastanesinde gerçekleştirilen ileri cerrahi yöntemle felç riski yaşamadan sağlığına kavuştu.

GİRİŞ 24.01.2026 17:33
GÜNCELLEME 25.09.2026 07:15
84 gösterim
1 dk okuma
Fotoğraf: Felç Riskiyle Yüzleşen Bünyamin Sağlığına Kavuştu
f𝕏
🔊Haberi Dinle0:00 / 0:53
Omuriliğe baskı yapan kitle, Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan başarılı ameliyatla tamamen çıkarıldı. KİTLE FELCE YOL AÇMADAN TAMAMEN TEMİZLENDİ Daha önce ameliyat geçirmiş olması nedeniyle yüksek risk taşıyan vakada, en küçük sinir hasarının dahi kalıcı sonuçlar doğurabileceği belirtildi. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Ömer Semiz tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Batman’da ilk kez uygulanan laminoplasti tekniği kullanıldı ve vida ya da platin yerleştirilmeden omurga doğal yapısı korunarak ameliyat tamamlandı. "AMACIMIZ SADECE BUGÜNÜ DEĞİL, GELECEĞİ DE KURTARMAK" Operasyonu gerçekleştiren Op. Dr. Hüseyin Ömer Semiz, “Çocuk hastalarda yaptığımız her cerrahi müdahalede, yalnızca bugünü değil, onların gelecekteki yaşam kalitesini de düşünmek zorundayız” dedi. Ameliyat sonrası Bünyamin’in genel durumunun iyi olduğu, nörolojik kayıp yaşanmadığı ve tedavi sürecinin sürdüğü bildirildi. Kamu hastanesinde gerçekleştirilen bu başarı, benzer risk taşıyan çocuk hastalar için umut oldu. (İLKHA)
Takip

Yeni haber çıkınca bildirim veya e-posta alın. Bu satırlar kategori sayfasını açmaz.

Güncel

Bu habere tepkiniz:

En fazla 3 ifade bırakabilirsiniz
Paylaş:f𝕏
Bu Haberleri de Okuyun

Farklı kategorilerden son eklenen güncel haberler

Sağlık kategorisinden diğer başlıklar

Bulunduğunuz haberin kategorisinden güncel başlıklar

90 BİN KİŞİYE ÜCRETSİZ SAĞLIK DESTEĞİ
Sağlık

90 BİN KİŞİYE ÜCRETSİZ SAĞLIK DESTEĞİ

04.11.2026 · 18:09

Batman Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, KETEM başta olmak üzere farklı sağlık hizmetleriyle bugüne kadar 90 bin kişiye ücretsiz destek sağlayarak koruyucu sağlık çalışmalarını sürdürüyor.

MEDİCAL POİNT'TEN ÇALIŞANLARINA ANLAMLI ETKİNLİK
Sağlık

MEDİCAL POİNT'TEN ÇALIŞANLARINA ANLAMLI ETKİNLİK

31.10.2026 · 14:58

Medical Point Batman Hastanesi, “Yıldızım Sensin” projesi kapsamında çalışanlarının emeklerini takdir etmek ve motivasyonlarını artırmak amacıyla etkinlik düzenledi. Programda personele teşekkür sertifikaları ve kitap fuarında kullanılabilecek hediye çekleri verildi.

UZMANDAN AİLELERE UYARI: “DİŞ BAKIMINA ERKEN BAŞLAYIN”
Sağlık

UZMANDAN AİLELERE UYARI: “DİŞ BAKIMINA ERKEN BAŞLAYIN”

29.10.2026 · 17:32

Diş Hekimi Enes Orhan, çocuklarda ağız ve diş sağlığının korunması için bakımın ilk dişlerin çıkmasıyla başlaması gerektiğini belirterek, diş fırçalama sürecinin 6-7 yaşına kadar ebeveyn kontrolünde yürütülmesi konusunda aileleri uyardı.

NEFES ALMAKTA ZORLANIYORDU, AMELİYATLA UMUT BULDU
Sağlık

NEFES ALMAKTA ZORLANIYORDU, AMELİYATLA UMUT BULDU

28.10.2026 · 15:17

Batman’da 150 kilogram ağırlığında olan ve uyku apnesi ile astım nedeniyle nefes almakta güçlük çeken 42 yaşındaki kadın hasta, Yaşam Hastanesinde gerçekleştirilen başarılı tüp mide ameliyatının ardından sağlığına kavuşma yolunda önemli bir adım attı. Ameliyat sonrası nefes alma şikâyetlerinde belirgin iyileşme görülen hastanın tedavi süreci, sağlık ekibinin koordineli çalışmasıyla tamamlandı.

ALİOĞLU: “ÇOCUKLARINIZI YARGILAMADAN DİNLEYİN”
Sağlık

ALİOĞLU: “ÇOCUKLARINIZI YARGILAMADAN DİNLEYİN”

27.10.2026 · 16:56

Batman’da açıklamalarda bulunan Klinik Psikolog Muhammed Rezan Alioğlu, çocukları madde kullanımından korumada ailelerin önemli sorumlulukları bulunduğunu belirterek, davranış değişikliklerinin yakından takip edilmesi ve çocuklarla açık iletişim kurulması gerektiğini söyledi.

DR. DANIŞ’TAN AİLELERE GRİP UYARISI!
Sağlık

DR. DANIŞ’TAN AİLELERE GRİP UYARISI!

26.10.2026 · 18:57

Özel Batman Medical Point Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Kevser Gamze Danış, sonbaharla birlikte başlayan grip (influenza) sezonuna karşı aileleri uyardı.