Enerji Altyapısına 256 Milyon TL’lik Dev Yatırım

Dicle Elektrik, Mardin’in Artuklu ilçesinde kırsal mahalleler ile sanayi bölgelerinin uzun vadeli enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla 256 milyon TL’yi aşan altyapı yatırımını başlattı.

GİRİŞ 22.07.2026 14:13
GÜNCELLEME 25.09.2026 07:15
22 gösterim
2 dk okuma
Fotoğraf: Enerji Altyapısına 256 Milyon TL’lik Dev Yatırım
f𝕏
🔊Haberi Dinle0:00 / 1:25

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde kesintisiz ve kaliteli enerji dağıtımı hedefiyle çalışmalarını sürdüren Dicle Elektrik, Artuklu’da enerji taşıma kapasitesini artıracak büyük bir altyapı hamlesine imza atıyor. Proje kapsamında kurulacak yeni hatlarla, bölgedeki voltaj dalgalanmalarının, teknik kayıpların ve olası arıza kesintilerinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

44 Kilometrelik Yeni Enerji Hattı ve Dağıtım Merkezi

Artuklu'daki yatırım programı çerçevesinde toplam 44 kilometrelik yeni enerji nakil ve bağlantı hattı inşa edilecek. Çalışmaların detayları şu şekilde planlandı:

22 km Çift Devre Nakil Hattı: Yaklaşık 161,7 milyon TL bedelle hayata geçirilecek hat, kırsal mahallelerin yanı sıra Mardin 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin artan enerji talebine yanıt verecek.

Gökçe Mahallesi Yatırımı: 56,24 milyon TL bütçeyle yeni bir dağıtım merkezi ve 12 kilometrelik bağlantı hattı kurulacak.

Ortaköy-Yaylı Hattı: 38,1 milyon TL yatırımla 10 kilometrelik yeni hat inşa edilerek altyapı güçlendirilecek.

Muhtarlardan Dicle Elektrik’e Teşekkür Ziyareti

Artuklu ilçesine bağlı Ortaköy, Akıncı, Karademir, Gökçe, Eymirli, Kumlu, Yaylı ve Boztepe mahallelerinde yürütülen projelerin ardından bölge muhtarları Dicle Elektrik Mardin İl Müdürü Halil Homan’ı makamında ziyaret etti. Artuklu Muhtarlar Derneği Başkanı Ferhat Karademir ve çok sayıda mahalle muhtarının katıldığı ziyarette, yatırımların bölgenin ekonomik gelişimine ve yaşam kalitesine sağlayacağı katkılar vurgulandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Dicle Elektrik Mardin İl Müdürü Halil Homan, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte vatandaşlara ve sanayi tesislerine daha kaliteli, kesintisiz ve sürdürülebilir enerji hizmeti sunulacağını ifade etti.

Enerji Altyapısına 256 Milyon TL’lik Dev Yatırım

Bu habere tepkiniz:

En fazla 3 ifade bırakabilirsiniz
Paylaş:f𝕏