Din Görevlileri ve Öğretmenlere Yönelik Mesleki Gelişim Projesi Başlıyor

Batman Valiliği'nin koordinasyonunda, Batman Üniversitesi, İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilen “II. Batman Üniversitesi – İHL Meslek Dersleri ve DKAB Öğretmenleri ile Din Görevlileri Buluşma Projesi” yeni dönemiyle başlıyor.

GİRİŞ 21.04.2025 15:40
GÜNCELLEME 25.09.2026 07:15
79 gösterim
1 dk okuma
Fotoğraf: Din Görevlileri ve Öğretmenlere Yönelik Mesleki Gelişim Projesi Başlıyor
f𝕏
🔊Haberi Dinle0:00 / 0:50
Projenin tanıtım toplantısı ve ilk semineri, 22 Nisan Salı günü saat 09.30’da Batman Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek. 31 Aralık 2025 tarihine kadar devam edecek olan bu uzun soluklu proje ile yaklaşık 500 din görevlisi ve öğretmenin hem mesleki hem de kişisel gelişimlerine katkı sunulması hedefleniyor. Eğitimler; İl Müftülüğü bünyesindeki din görevlileri ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı İmam Hatip Lisesi meslek dersi öğretmenleri ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (DKAB) öğretmenlerine özel olarak iki ayrı grup halinde verilecek. Seminerler, Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğretim üyeleri tarafından sunulacak. Rektör Prof. Dr. İdris Demir, projeye ilişkin yaptığı açıklamada, bu anlamlı girişimin hayırlı olmasını temenni ederek, Batman Üniversitesi’nin kentteki mesleki gelişim ve sosyal sorumluluk projelerine desteğinin artarak süreceğini ifade etti.
Takip

Yeni haber çıkınca bildirim veya e-posta alın. Bu satırlar kategori sayfasını açmaz.

Güncel

Bu habere tepkiniz:

En fazla 3 ifade bırakabilirsiniz
Paylaş:f𝕏
Bu Haberleri de Okuyun

Farklı kategorilerden son eklenen güncel haberler

Eğitim kategorisinden diğer başlıklar

Bulunduğunuz haberin kategorisinden güncel başlıklar

100 ÖĞRENCİ SİVİL TOPLUM MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ
Eğitim

100 ÖĞRENCİ SİVİL TOPLUM MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

05.11.2026 · 15:29

Batman Akşemseddin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 100 öğrenci, Batman Sivil Toplum Merkezini ziyaret etti. Öğrenciler, gönüllülük ve sivil toplum faaliyetleri hakkında bilgi alırken işaret dili ve sağlıklı yaşam konularında düzenlenen eğitimlere katıldı.

MİNİK ÖĞRENCİLERDEN RENKLİ SONBAHAR ETKİNLİĞİ
Eğitim

MİNİK ÖĞRENCİLERDEN RENKLİ SONBAHAR ETKİNLİĞİ

05.11.2026 · 12:08

Batman Yavuz Selim Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM), 4-6 yaş Kur’an kursu öğrencilerini sonbahar etkinliğinde ağırladı. Minik öğrenciler, doğa temalı çalışmalar ve eğitici oyunlarla hem eğlendi hem de yeni deneyimler kazandı.

ANNE ÜNİVERSİTESİ’NDE EBRU SANATI EĞİTİMİ
Eğitim

ANNE ÜNİVERSİTESİ’NDE EBRU SANATI EĞİTİMİ

04.11.2026 · 17:35

Batman Valisi Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp, Valilik himayelerinde Batman Üniversitesi ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen “Anne Üniversitesi” projesi kapsamında düzenlenen ebru sanatı atölyesine katıldı.

İMAM HATİPLİ ÖĞRENCİLERDEN ANLAMLI ZİYARET
Eğitim

İMAM HATİPLİ ÖĞRENCİLERDEN ANLAMLI ZİYARET

04.11.2026 · 00:52

Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri, Engelli Aktif Yaşam Merkezi’ni ziyaret ederek özel gereksinimli bireylerle bir araya geldi. Dayanışma ve toplumsal farkındalık amacıyla gerçekleştirilen ziyaret, renkli görüntülere sahne oldu.

ÖĞRENCİLERE SİBER GÜVENLİK EĞİTİMİ VERİLDİ
Eğitim

ÖĞRENCİLERE SİBER GÜVENLİK EĞİTİMİ VERİLDİ

03.11.2026 · 14:44

Batman İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Şehit Ömer Halis Demir Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerine yönelik siber güvenlik farkındalık eğitimi düzenledi.

OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI DÜZENLENDİ
Eğitim

OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI DÜZENLENDİ

03.11.2026 · 14:23

Batman’da eğitim alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve okul aile birliği başkanlarına yönelik “Okul Güvenliği” bilgilendirme ve istişare toplantısı gerçekleştirildi.