Açıklamasında atanamayan öğretmenlerin yaşadığı belirsizliğe özellikle vurgu yapan Yılmaz, “On binlerce genç öğretmen mesleğini yapmak için yıllardır fırsat bekliyor. Atama bekleyen öğretmenlerimizin sesi duyulmalı ve sorunu çözecek kalıcı bir politika artık uygulanmalıdır.” ifadelerine yer verdi.
DEVA’dan Öğretmenler Günü Mesajı: “Öğretmen Hak Ettiğini Alamıyor”
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Şehmus Yılmaz, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, öğretmenlerin Türkiye’nin toplumsal gelişimindeki en önemli yapı taşlarından biri olduğunu belirtti. Yılmaz, eğitim sisteminde uzun süredir devam eden sorunlara dikkat çekerek çözüm çağrısında bulundu.
Ücretli öğretmenlerin durumuna da değinen Yılmaz, bu çalışma modelinin öğretmenlik mesleğinin itibarını zedelediğini savundu. “Ücretli öğretmenler neredeyse asgari ücret seviyesinde gelirle, güvencesiz biçimde görev yapıyor. Eğitimin yükünü taşıyan bu insanların koşulları mutlaka iyileştirilmeli; öğretmenlik mesleği statü farkı olmadan eşit haklarla yürütülmelidir.” dedi.
Öğretmenlerin toplumun geleceğini şekillendirmedeki rolünü hatırlatan Yılmaz, “Geleceği hazırlayan, yarınlara umut olacak bireyler yetiştiren öğretmenlerimizin emeği değerlidir. Onların sorunlarını çözmek ve hak ettikleri değeri vermek, ülke olarak en temel sorumluluklarımızdandır.” ifadeleriyle mesajını tamamladı.
Yeni haber çıkınca bildirim veya e-posta alın. Bu satırlar kategori sayfasını açmaz.
Bu habere tepkiniz:
En fazla 3 ifade bırakabilirsinizBaro ile ESSE VIP Dental Arasında Özel İndirim Protokolü!
Ciran Park Tekstil AVM’den 1. Yıla Özel Büyük Kampanya
Farklı kategorilerden son eklenen güncel haberler
Bulunduğunuz haberin kategorisinden güncel başlıklar

HÜDA PAR YÖNETİMİ DOĞRU AİLESİNİN ACISINI PAYLAŞTI
05.11.2026 · 14:14HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Genel Başkan Vekili İshak Sağlam ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru’nun ağabeyi Abdurrahman Doğru’nun vefatı dolayısıyla aileye taziye ziyaretinde bulundu.

KAYYUM ATAMASININ İKİNCİ YILINDA PROTESTO
04.11.2026 · 18:39Batman Belediyesi’ne kayyum atanmasının ikinci yıl dönümünde demokratik kurumlar öncülüğünde Gülistan Caddesi’nde basın açıklaması düzenlendi.

HÜDA PAR GENÇLİK KOLLARINDAN KAN BAĞIŞI
04.11.2026 · 17:25HÜDA PAR Batman İl Gençlik Kolları Başkanı Abdulselam Gültekin ve beraberindeki heyet, Kızılay’a kan bağışında bulunarak toplumsal dayanışmaya destek verdi.

DR. EKREM TÜZÜN’DEN VALİ YARDIMCISI SEVGİLİ’YE ZİYARET
04.11.2026 · 00:19Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Dr. Ekrem Tüzün, Batman Vali Yardımcılığı görevine yeni atanan Ömer Sevgili’yi makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti. Görüşmede Batman’ın gelişimi ve kamu hizmetleri ele alındı.

ŞANSİ: “SAĞLIKTA ŞEFKAT ÖNEMLİ”
04.11.2026 · 00:12AK Parti Batman İl Başkanı Hüseyin Şansi, Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören çocukları ve ailelerini ziyaret etti. Şansi, sağlık hizmetlerinde tedavinin yanı sıra sevgi, şefkat ve hasta yakınlarına desteğin önemine dikkat çekti.

ŞANSİ: “3 KASIM TARİHİ BİR DÖNÜM NOKTASI”
04.11.2026 · 00:08AK Parti Batman İl Başkanı Hüseyin Şansi, partisinin 3 Kasım 2002 seçimleriyle iktidara gelişinin 24’üncü yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Şansi, 3 Kasım’ın Türkiye’nin siyasi tarihinde önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti.



