DEPSAŞ Enerji’den Makam Dağı’na 3 Bin Fidan

DEPSAŞ Enerji, Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Diyarbakır’ın tarihi Makam Dağı’nda 3 bin fidanı toprakla buluşturdu.

DEPSAŞ Enerji’den Makam Dağı’na 3 Bin Fidan
Yayınlama: 15.11.2025
A+
A-

Doğayı koruma bilincini artırmayı amaçlayan etkinlikte öğrencilerle birlikte fidan diken DEPSAŞ Enerji Genel Müdürü Murat Karagüzel, “Bugün diktiğimiz her fidan, daha yeşil bir dünyanın ve umut dolu bir geleceğin sembolüdür” ifadelerini kullandı.

İnsan ve çevre odaklı sosyal sorumluluk projeleriyle bölgeye katkı sunan DEPSAŞ Enerji, anlamlı bir ağaçlandırma etkinliğine öncülük etti. Diyarbakır’ın Ergani ilçesindeki Makam Dağı’nda gerçekleştirilen programda, DEPSAŞ Enerji öncülüğünde Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğü ve Koru Derneği iş birliği yapıldı. Etkinlikte, öğrencilerle birlikte doğa sevgisi ve çevre bilinci pekiştirildi.

“Umut dolu bir geleceğin sembolü”

Etkinliğe, Ergani Kaymakamı Nurbaki Yalçın ile DEPSAŞ Enerji Genel Müdürü Murat Karagüzel’in yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı. Yalçın ve Karagüzel’in öğrencilerle birlikte fidan dikmesi renkli ve anlamlı görüntüler oluşturdu. Karagüzel, burada yaptığı konuşmada çocuklara erken yaşta doğa sevgisi kazandırmanın önemine dikkat çekerek, “Bugün çocuklarımızla birlikte diktiğimiz her fidan, daha yeşil bir dünyanın ve umut dolu bir geleceğin sembolüdür. Bu tür etkinliklerle doğa sevgisini küçük yaşta kazandırmak toplum olarak öncelikli görevimizdir” dedi.

DEPSAŞ Enerji çevre projelerine devam edecek

Etkinlik sonunda katılımcılar fidan dikim alanında hatıra fotoğrafları çekti. Öğrencilere doğa bilincini güçlendiren hediyeler dağıtıldı. Şirketin, yeşil dönüşüm, geri dönüşüm ve enerji verimliliği gibi çevresel sürdürülebilirlik alanlarında toplumda farkındalık artırmaya yönelik projelerini sürdüreceği vurgulandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.