DEM Parti Batman: “Mizah Kisvesi Altındaki Söylemi Kınıyoruz”

DEM Parti Batman İl Örgütü, iş insanı Rahmi Koç’un Kürt kadınlarına yönelik sarf ettiği ifadeleri kınayarak, “Kürt kadınlarının onurunu hedef alan hiçbir söylem, ne espri ne de mizah olarak değerlendirilemez” açıklamasında bulundu.

DEM Parti Batman: “Mizah Kisvesi Altındaki Söylemi Kınıyoruz”
Yayınlama: 06.06.2026
A+
A-

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Batman İl Örgütü, iş insanı Rahmi Koç tarafından dile getirilen ve tepki çeken ifadelere ilişkin yazılı bir basın açıklaması yayımladı. Açıklamada, “mizah” kisvesi altında sunulmaya çalışılan bu yaklaşımların kabul edilemez olduğu belirtilerek en güçlü şekilde kınandığı ifade edildi.

“Irkçı ve Ayrımcı Anlayışın Yansıması”

Kürt kadınlarının kimliğini ve toplumsal rolünü vurgulayan parti örgütü, “Kürt kadınları, yüzyıllardır inkâr politikalarına, asimilasyona, savaşa, yoksulluğa ve erkek egemen zihniyete karşı mücadele eden; halkının dilini, kültürünü ve kimliğini yaşatan en önemli toplumsal dinamiklerden biridir. Kadın kimliğini ve Kürt kimliğini aşağılayan her söz, bu ülkede yıllardır sürdürülen ayrımcı ve ırkçı anlayışın bir yansımasıdır. Toplumun farklı kesimlerine yönelik küçümseyici ve ötekileştirici ifadelerin normalleştirilmeye çalışıldığı bir dönemde, Kürt kadınlarını hedef alan bu yaklaşım yalnızca bir gaf değil, aynı zamanda egemen zihniyetin bilinçaltının dışavurumudur” değerlendirmesinde bulundu.

“Mücadeleye Yönelmiş Bir Saldırıdır”

Açıklamada, Kürt kadınlarının özgürlük, eşitlik ve demokratik toplum inşasındaki öncü rolüne dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi: “Kadınların katledildiği, şiddete maruz bırakıldığı, emeklerinin görünmez kılındığı bir ülkede; kadın kimliğini aşağılayan ve etnik aidiyet üzerinden hedef gösteren söylemler toplumsal barışa da zarar vermektedir. Kürt kadınlarının mücadelesi, bugün Ortadoğu halkları açısından dahi ilham kaynağı haline gelmiştir. Rahmi Koç ve benzeri çevreler şunu iyi bilmelidir: Kürt kadınlarını hedef alan her söz, milyonlarca Kürt kadınının onuruna, emeğine ve mücadelesine yönelmiş bir saldırı olarak değerlendirilecektir.”

DEM Parti Batman İl Örgütü, kadın düşmanlığını, cinsiyetçiliği, ırkçılığı ve halkları aşağılayan her türlü dili reddettiklerini belirterek, Kürt kadınlarının eşitlik ve demokratik toplum mücadelesinin yanında durmaya devam edeceklerini vurguladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.