Çarıklı Köyü’nde Düşmanlık Sona Erdi, Barış Sağlandı

Batman merkeze bağlı Çarıklı (Reşıke) Köyü’nde uzun süredir devam eden husumet, kanaat önderleri ve köy büyüklerinin arabuluculuğuyla sona erdi.

Çarıklı Köyü’nde Düşmanlık Sona Erdi, Barış Sağlandı
Yayınlama: 21.09.2025
A+
A-

Köyde düzenlenen barış töreniyle kardeşlik ve huzur yeniden sağlandı.

Barış sürecinde eski Beşiri Belediye Başkanı Sait Karabulut, Bıçakçı Karakol Komutanı, iş insanı Rauf Kızılçiçek, Fethullah Akburak ve Hayrettin Siyah önemli rol oynayarak tarafları bir araya getirdi.

Taziye evinde gerçekleştirilen törende taraflar, Kur’an-ı Kerim’in altından geçirilerek barıştılar. Daha sonra tokalaşıp helalleşerek düşmanlıklarını sonlandırdılar.

Köy sakinleri, yeniden tesis edilen huzur ve kardeşlikten duydukları memnuniyeti ifade etti. Emeği geçen kanaat önderlerine teşekkür eden vatandaşlar, bu barışın bölge için umut verici olduğunu belirtti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.