“ÇANAKKALE, RÜKÛDAN BAŞKA EĞİLMEYEN YİĞİTLERİN ZAFERİDİR”

Memur-Sen Batman İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Şehmuz Önlü, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 111. yıl dönümü münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı.

GİRİŞ 18.03.2026 00:53
GÜNCELLEME 25.09.2026 07:15
39 gösterim
1 dk okuma
Fotoğraf: “ÇANAKKALE, RÜKÛDAN BAŞKA EĞİLMEYEN YİĞİTLERİN ZAFERİDİR”
f𝕏
🔊Haberi Dinle0:00 / 1:01

Mesajında Mehmet Akif Ersoy’un dizelerine atıfta bulunan Önlü, Çanakkale’nin dünya harp tarihine altın harflerle yazılmış bir teslimiyet ve izzet mücadelesi olduğunu belirtti.

"Birleşik Haçlı Güçleri Zelil Edildi"

Çanakkale’de dünyanın dört bir yanından gelen sömürgeci güçlere karşı verilen mücadeleyi "mahşer" olarak nitelendiren Önlü, şu ifadeleri kullandı: "Modern askeri teçhizatlarıyla gururlananlar, karşılarında iman dolu göğüsleriyle çelikleşen bir ordu bulmuştur. 200 yıldır yenilmeme apoleti taşıyan İngiliz donanması, Mehmetçiğimizin olağanüstü kudretiyle boğazın dibine yollanmıştır."

Başkan Önlü, bugünün büyük hedefleri olan "Türkiye Yüzyılı" idealinin temelinde Çanakkale’de sergilenen birlik ve beraberlik ruhunun yattığını savundu. Zaferi aziz bir geçmiş hatırası olarak değil, geleceği inşa eden bir pusula olarak gördüklerini ifade eden Önlü, vatan için okul sıralarını ve hayallerini bırakan genç kahramanların emanetine sahip çıkacaklarını vurguladı.

"Unutmadık, Unutturmayacağız"

Mesajının sonunda tüm şehitleri ve ebediyete irtihal eden gazileri rahmetle yâd eden Şehmuz Önlü, "Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli" diyerek can verenlerin mirasını gelecek nesillere aktarmanın boyunlarının borcu olduğunu dile getirdi.

Takip

Yeni haber çıkınca bildirim veya e-posta alın. Bu satırlar kategori sayfasını açmaz.

Güncel

Bu habere tepkiniz:

En fazla 3 ifade bırakabilirsiniz
Paylaş:f𝕏
Bu Haberleri de Okuyun

Farklı kategorilerden son eklenen güncel haberler

Gündem kategorisinden diğer başlıklar

Bulunduğunuz haberin kategorisinden güncel başlıklar

BATMAN’DA 450 DÖNÜMLÜK FİDAN ÜRETİM ÜSSÜ KURULUYOR
Gündem

BATMAN’DA 450 DÖNÜMLÜK FİDAN ÜRETİM ÜSSÜ KURULUYOR

05.11.2026 · 15:07

Batman’da her yıl 1 milyon fidanın toprakla buluşturulması hedefiyle hayata geçirilen Fidan Üretim Üssü Projesi’nde ilk çivi çakıldı. Bıçakçı köyünde 450 dönümlük alanda kurulacak tesisin ikinci bölümü için yaklaşık 120 milyon TL yatırım öngörülüyor.

OKUL GÜVENLİĞİ İÇİN YENİ TEDBİRLER MASAYA YATIRILDI
Gündem

OKUL GÜVENLİĞİ İÇİN YENİ TEDBİRLER MASAYA YATIRILDI

05.11.2026 · 14:56

Batman Valisi Ekrem Canalp başkanlığında gerçekleştirilen Okul Güvenliği İl Yürütme Kurulu Toplantısı’nda, öğrencilerin güvenli ortamlarda eğitim görmesi için alınacak tedbirler değerlendirildi. Okul giriş ve çıkışlarının kontrolü, trafik güvenliği, aydınlatma ve acil tahliye önlemleri ele alındı.

BULUT: “BATSO’DA BEMBEYAZ BİR SAYFA AÇACAĞIZ”
Gündem

BULUT: “BATSO’DA BEMBEYAZ BİR SAYFA AÇACAĞIZ”

05.11.2026 · 14:50

Marvista İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Bulut, 22 Kasım’da gerçekleştirilecek Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) seçimleri öncesinde İstişare Grubu ve başkan adayı Bayram Demirhan’a güvendiğini belirterek, beyaz oy pusulasıyla seçimlere katılacaklarını açıkladı.

MAVİ-YEŞİL BATMAN PROJESİ’NİN 3. ETABI TANITILDI
Gündem

MAVİ-YEŞİL BATMAN PROJESİ’NİN 3. ETABI TANITILDI

04.11.2026 · 18:57

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in öncülüğünde Batman Çayı kıyısında hayata geçirilen Mavi-Yeşil Batman Projesi’nin 670 dönümlük 3. etap peyzaj düzenleme projesinin lansmanı gerçekleştirildi.

TANRISEVEN: “BATMAN GÜNEYDOĞU’NUN PARLAYAN YILDIZIDIR”
Gündem

TANRISEVEN: “BATMAN GÜNEYDOĞU’NUN PARLAYAN YILDIZIDIR”

04.11.2026 · 18:49

Kırklareli Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven, Batman Tarafsız Haber Gazetesi’ni ziyaret ederek Gazete Sahibi Cebrail Uyanık ile bir araya geldi.

BELEDİYEDE DİJİTAL RUHSAT İŞLEMLERİ BAŞLIYOR
Gündem

BELEDİYEDE DİJİTAL RUHSAT İŞLEMLERİ BAŞLIYOR

04.11.2026 · 18:44

Batman Belediyesi, dijital belediyecilik alanındaki yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor. E-İmar uygulamasının ardından hayata geçirilecek E-Ruhsat Dijital Dönüşüm Sistemi ile yapı ruhsatı başvuruları, proje inceleme ve onay işlemleri elektronik ortama taşınacak.