enflasyon emeklilik ötv döviz otomobil sağlık gündem güncel asayiş spor ropötaj eğitim ekonomi dünya yaşam siyaset sağlık

Burhanettin Duran, İletişim Başkanı Oldu

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığında görev değişikliğine gidildi. Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararına göre, mevcut İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un yerine Burhanettin Duran getirildi. Duran, atanmadan önce Dışişleri Bakan Yardımcılığı görevini yürütüyordu.

Burhanettin Duran, İletişim Başkanı Oldu
Yayınlama: 10.07.2025
A+
A-

Görev değişikliği kapsamında Fahrettin Altun ise Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) Başkanlığına atandı.

Yeni İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 1 Ocak 1970 tarihinde Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde dünyaya geldi. Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamladı. Yüksek lisans ve doktora derecelerini ise Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden aldı.

Akademik kariyerine Sakarya Üniversitesi’nde başlayan Duran, burada araştırma görevlisi olarak başladığı görevini bölüm başkanlığına kadar sürdürdü. Daha sonra İstanbul Şehir Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı olarak görev aldı. 2010-2011 yıllarında ABD’deki George Mason Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak bulundu.

2013-2024 yılları arasında SETA Vakfı Genel Koordinatörlüğü görevini üstlenen Duran, 2018 yılından bu yana Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu üyeliğini sürdürmekteydi. 20 Mayıs 2024’te Dışişleri Bakan Yardımcılığına atanmıştı.

 

Kaynak: İLKHA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.