Beyaz Eşyada Yaz Yoğunluğu

Batman'da yaz mevsiminin etkisini iyice hissettirmesi ve hava sıcaklıklarının tavan yapması, beyaz eşya sektöründe derin dondurucu satışlarını hareketlendirdi.

GİRİŞ 29.06.2026 11:59
GÜNCELLEME 25.09.2026 07:15
35 gösterim
2 dk okuma
Fotoğraf: Beyaz Eşyada Yaz Yoğunluğu
f𝕏
🔊Haberi Dinle0:00 / 2:04

Sıcak havaların gıda muhafazasını zorlaştırmasıyla birlikte vatandaşlar; et, kışlık sebze, ekmek ve soğuk içme suyu gibi temel ihtiyaçlarını uzun süre taze tutabilmek için derin dondurucu bayilerine akın ediyor. Sektör temsilcileri, kışlık hazırlıkların da başlamasıyla talebin her geçen gün katlanarak arttığını belirtiyor.

"Yaz Geldi, Dondurucu Sezonu Resmen Açıldı"

Sıcaklıkların artmasıyla birlikte satışlarda ciddi bir canlanma yaşandığını ifade eden Batmanlı esnaf Talip Avşar, dondurucu pazarındaki son durumu şu sözlerle özetledi: "Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte dondurucu sezonunu resmen açtık. Şu an donduruculara karşı oldukça yoğun, hatta kuyruk diyebileceğimiz bir talep var. Bunun en büyük tetikleyicisi tabii ki Batman'ın kavurucu sıcakları. Vatandaşlarımız yazın sıcağında su, ekmek, et ve kış için hazırladıkları taze sebzeleri bozulmadan korumak adına dondurucu alıyor. Kısacası, her aile kendi bütçesine ve evdeki nüfusuna göre bir model tercih ediyor."

Tüketicilerin aile yapılarına ve evlerindeki kullanım alanlarına göre çok farklı modellere yöneldiğini belirten Avşar, ürün çeşitliliği hakkında şu bilgileri verdi: "Geniş aileler genelde daha büyük hacimli modellere yönelirken, alanı dar olanlar dikey modelleri seçiyor. Mağazamızda sadece ev tipi kullanım için 60'ın üzerinde, iş yeri modellerini de dahil ettiğimizde ise 120'yi aşkın farklı dondurucu çeşidi bulunuyor. Dikey, yatay (blok), sandık tipi ve çekmeceli olmak üzere her ihtiyaca ve mutfak dekorasyonuna uygun zengin seçeneklerimiz mevcut."

Fiyatlar 10 Bin TL'den Başlıyor: "İhtiyacı Olan Erken Alsın"

Derin dondurucu fiyatlarının henüz büyük bir zam dalgasına uğramadığını ve geçen döneme paralel seyrettiğini vurgulayan Talip Avşar, piyasadaki güncel fiyat aralıklarını paylaşarak alıcılara kritik bir uyarıda bulundu: "Fiyatlarımız şu an için stabil durumda. Genel olarak 10 bin TL’den başlayıp 50 bin TL’ye kadar uzanan geniş bir fiyat skalamız var. En baz, uygun fiyatlı modellerimiz 10 bin TL seviyelerindeyken; hacmine, marka ve teknolojik özelliklerine göre 30 bin, 40 bin ve 50 bin TL'lik premium modeller de tezgahlarda yer alıyor. Vatandaşlarımıza en büyük tavsiyemiz; eğer gerçekten bir derin dondurucuya ihtiyaçları varsa, alımlarını hiç ertelemeden bir an önce yapmalarıdır. Çünkü piyasa dinamik, gün geçtikçe fiyat etiketleri yukarı yönlü değişebiliyor."

Beyaz Eşyada Yaz Yoğunluğu Beyaz Eşyada Yaz Yoğunluğu

Bu habere tepkiniz:

En fazla 3 ifade bırakabilirsiniz
Paylaş:f𝕏
Bu Haberleri de Okuyun

Farklı kategorilerden son eklenen güncel haberler

Ekonomi kategorisinden diğer başlıklar

Bulunduğunuz haberin kategorisinden güncel başlıklar

MUTFAK TÜPÜ 1.680 TL OLDU, VATANDAŞ ALAMAZ HALE GELDİ!
Ekonomi

MUTFAK TÜPÜ 1.680 TL OLDU, VATANDAŞ ALAMAZ HALE GELDİ!

11.10.2026 · 17:05

Batman’da mutfak tüpü fiyatlarının artması, özellikle doğal gaz bulunmayan evlerde yaşayan dar gelirli vatandaşları zor durumda bıraktı.

ÇETİN, BATMAN’IN EKONOMİK GELECEĞİNE YÖNELİK PROJELERİNİ ANLATTI
Ekonomi

ÇETİN, BATMAN’IN EKONOMİK GELECEĞİNE YÖNELİK PROJELERİNİ ANLATTI

10.10.2026 · 11:27

Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkan Adayı Ekrem Çetin, Batman’ın nüfus artışına karşılık ekonomik büyüme ve istihdamın yetersiz kaldığını belirterek gençlerin iş hayatına kazandırılması, yerel üretimin desteklenmesi ve kente yeni yatırımcıların çekilmesi için projeler geliştireceklerini açıkladı.

KURUYEMİŞ FİYATLARINDA DÜŞÜŞ
Ekonomi

KURUYEMİŞ FİYATLARINDA DÜŞÜŞ

08.10.2026 · 15:51

Batman’da havaların soğuması ve gecelerin uzamasıyla birlikte kuruyemiş satışlarında hareketlilik başladı.

YAĞLIK AYÇİÇEĞİ ÜRETİMİ YAYGINLAŞTIRILACAK
Ekonomi

YAĞLIK AYÇİÇEĞİ ÜRETİMİ YAYGINLAŞTIRILACAK

08.10.2026 · 11:02

Ziraat Mühendisleri Odası Batman Şube Başkanı Ebubekir Doğan, bölgede uzun yıllardır yoğun şekilde yetiştirilen mısırın toprak verimliliğini olumsuz etkilediğini belirterek, alternatif ürün olarak yağlık ayçiçeği üretiminin yaygınlaştırılmaya çalışıldığını söyledi. Doğan, üretimin gelişmesi için çiftçilere destek sağlanması ve ürünün pazarının oluşturulması gerektiğini vurguladı.

SGK’DAN İŞ DÜNYASINA TEŞVİK VE İSTİHDAM ZİYARETİ
Ekonomi

SGK’DAN İŞ DÜNYASINA TEŞVİK VE İSTİHDAM ZİYARETİ

05.10.2026 · 20:34

Batman Sosyal Güvenlik İl Müdürü Naif Gümüş, rehberlik ve bilgilendirme çalışmaları kapsamında Batman Şoförler ve Otomobilciler Odası, Genç MÜSİAD ve ASRİAD’ı ziyaret etti. Görüşmelerde istihdam, sosyal güvenlik teşvikleri, kayıtlı çalışma ve iş dünyasının sahada karşılaştığı sorunlar ele alındı.

KIŞLIK MEYVE VE SEBZELER TEZGÂHLARDA
Ekonomi

KIŞLIK MEYVE VE SEBZELER TEZGÂHLARDA

05.10.2026 · 18:05

Havaların soğumasıyla birlikte Batman’da kışlık meyve ve sebzeler manav tezgâhlarındaki yerini almaya başladı.