Beşiri Durucak Köyünde Heyelan: Özel İdare Yolu Temizledi

Batman’ın Beşiri ilçesinde etkili olan kuvvetli yağışlar, beraberinde heyelanı getirdi. Durucak köyünde yamaçtan kopan tonlarca toprak ve kaya parçası yolu ulaşıma kapatırken, ekiplerin hızlı müdahalesiyle köy yolu yeniden trafiğe açıldı.

GİRİŞ 05.05.2026 16:27
GÜNCELLEME 25.09.2026 07:15
52 gösterim
1 dk okuma
Fotoğraf: Beşiri Durucak Köyünde Heyelan: Özel İdare Yolu Temizledi
f𝕏
🔊Haberi Dinle0:00 / 0:57

Beşiri ilçesine bağlı Durucak köyü güzergâhında, aralıksız süren yağışlar nedeniyle toprak yapısı gevşedi. Yamaçtan sürüklenen kaya parçaları ve balçık, yolu tamamen kapatarak köy ile ilçe merkezi arasındaki bağlantıyı kesti. Köy sakinlerinin ihbarı üzerine bölgeye acil müdahale ekipleri sevk edildi.

Olay yerine ulaşan Batman İl Özel İdaresi ekipleri, iş makineleriyle hummalı bir çalışma başlattı. İş makineleri yardımıyla yoldaki dev kaya parçaları ve toprak birikintileri temizlendi. Yolun güvenli hale getirilmesinin ardından ulaşım tekrar normale döndü.

Ekipler, sadece temizlik çalışmasıyla yetinmeyerek, güzergâh üzerinde yeni bir heyelan riskine karşı incelemelerde bulundu ve gerekli güvenlik önlemlerini aldı. Yol kenarındaki riskli bölgeler işaretlenerek sürücüler için uyarı levhaları kontrol edildi.

İl Özel İdaresi yetkilileri, bölgede yağışların devam edebileceği yönündeki meteorolojik verileri hatırlatarak bir uyarı yayınladı. Vatandaşların ve sürücülerin, özellikle dik yamaçların bulunduğu köy yollarında heyelan ve taş düşmesi riskine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Beşiri Durucak Köyünde Heyelan: Özel İdare Yolu Temizledi

Takip

Yeni haber çıkınca bildirim veya e-posta alın. Bu satırlar kategori sayfasını açmaz.

Güncel

Bu habere tepkiniz:

En fazla 3 ifade bırakabilirsiniz
Paylaş:f𝕏
Bu Haberleri de Okuyun

Farklı kategorilerden son eklenen güncel haberler

Güncel kategorisinden diğer başlıklar

Bulunduğunuz haberin kategorisinden güncel başlıklar

BATMAN’DA MUHTARLIK SEÇİMİ İÇİN ASKI LİSTELERİ YAYIMLANDI
Güncel

BATMAN’DA MUHTARLIK SEÇİMİ İÇİN ASKI LİSTELERİ YAYIMLANDI

02.11.2026 · 15:30

Batman Merkez Başakşehir Mahallesi’nde 20 Aralık 2026 tarihinde yapılacak muhtarlık ve ihtiyar heyeti üyeliği seçimi öncesinde seçmen listeleri askıya çıkarıldı. Batman Merkez 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, vatandaşların 2-10 Kasım tarihleri arasında listeleri kontrol ederek itiraz ve düzeltme başvurularında bulunabileceğini duyurdu.

BATMAN’DA SİREN PROVASININ SAATİ AÇIKLANDI
Güncel

BATMAN’DA SİREN PROVASININ SAATİ AÇIKLANDI

02.11.2026 · 15:24

Batman Valiliği, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 88’inci yıl dönümü dolayısıyla 10 Kasım’da çalacak sirenler öncesinde deneme yapılacağını duyurdu. Kent genelinde 4 Kasım Çarşamba günü saat 15.30’da sirenler 15 saniye süreyle çalacak.

NECAT NASIROĞLU BULVARI’NDA ALTYAPI MESAİSİ
Güncel

NECAT NASIROĞLU BULVARI’NDA ALTYAPI MESAİSİ

02.11.2026 · 14:54

Batman Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü (BASKİ), kent genelinde altyapı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Necat Nasıroğlu Bulvarı ve bağlantı yollarında yağmur suyu ve kanalizasyon hatları yenilenirken, ekipler su ve kanalizasyon arızalarına da 7 gün 24 saat müdahale ediyor.

DİKKAT! 6 SAATLİK ELEKTRİK KESİNTİSİ YAŞANACAK
Güncel

DİKKAT! 6 SAATLİK ELEKTRİK KESİNTİSİ YAŞANACAK

01.11.2026 · 17:58

Batman’da 2 Kasım Pazartesi günü 00.00-06.00 saatleri arasında geniş çaplı elektrik kesintisi yaşanacak.

BATMANLI MÜDÜRLERDEN FOTOĞRAF BAŞARISI
Güncel

BATMANLI MÜDÜRLERDEN FOTOĞRAF BAŞARISI

01.11.2026 · 17:55

Batman’da çekilen iki fotoğraf, 34 ülkeden 4 bin 444 fotoğrafçının 7 bin 357 eserle katıldığı Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması’nda sergileme ödülüne layık görüldü.

OTOMOBİL YAYAYA ÇARPTI: BİR AĞIR YARALI
Güncel

OTOMOBİL YAYAYA ÇARPTI: BİR AĞIR YARALI

01.11.2026 · 16:42

Batman’da meydana gelen trafik kazasında, otomobilin çarptığı yaya ağır yaralandı.