Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 31 Mayıs – 6 Haziran 2025 tarihleri arasında vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla il genelinde yoğun denetimler gerçekleştirdi.
Özellikle çocukların sağlığına zarar verebilecek ve toplumda korku ile paniğe neden olan maytap, torpil gibi piroteknik ürünlerin satışına yönelik denetimlerde önemli sonuçlar elde edildi.
Denetimler, Kültür, Bağlar, Pınarbaşı, 19 Mayıs, Güneykent, Karşıyaka, Hürriyet, Pazaryeri, Bayındır, Cumhuriyet ve Huzur mahallelerinde yürütüldü. Bu kapsamda toplam 67 iş yeri denetlendi. Denetlenen işletmeler arasında 56 bakkal, 5 market, 3 kırtasiye ve 3 oyuncakçı yer aldı.
Zabıta ekipleri tarafından yapılan kontrollerde 24 adet feza torpil, 112 adet çatlayan top, 133 adet patlayan kibrit, 90 adet patlar torpil, 14 adet gamelya çiçeği ve 50 adet kız kovalayan olmak üzere toplam 423 adet piroteknik ürüne el konuldu. Bu ürünler hakkında tutanak düzenlenerek imha edilmek üzere işlem başlatıldı.
Batman Belediyesi, halk sağlığını ve çevre güvenliğini tehdit eden bu tür ürünlerle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti. Vatandaşlardan, bu tür satış ve kullanım durumlarında zabıta ekiplerine ihbarda bulunmaları istendi.