BELEDİYE, SAKE EKİBİ ANTALYA'DA EĞİTİM KAMPINDA

Batman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı Sualtı Arama Kurtarma (SAKE) ekibi, boğulma vakalarına karşı daha hızlı ve etkin müdahale edebilmek amacıyla Antalya'da düzenlenen eğitim kampına katıldı.

GİRİŞ 20.09.2024 14:13
GÜNCELLEME 25.09.2026 07:15
69 gösterim
1 dk okuma
Fotoğraf: BELEDİYE, SAKE EKİBİ ANTALYA'DA EĞİTİM KAMPINDA
f𝕏
🔊Haberi Dinle0:00 / 0:50
Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen eğitimlerde, ekip üyeleri su altı arama kurtarma teknikleri, acil durum müdahaleleri, derin su dalışı ve zor koşullarda arama yapma becerileri üzerine yoğun bir programdan geçiyor. BOĞULMA VAKALARINA KARŞI EĞİTİM SEFERBERLİĞİ TSSF uzman eğitmenlerinin rehberliğinde gerçekleştirilen eğitimlerde, ekip üyeleri farklı boğulma senaryolarına karşı kurtarma yöntemlerini öğreniyor. Ayrıca, su altındaki düşük görünürlük, akıntılar ve diğer çevresel zorluklarla başa çıkma üzerine pratik uygulamalar yapılıyor. Batman İtfaiye Müdürlüğü, bu eğitimlerin Batman ve çevresinde olası boğulma vakalarına karşı hazırlıklı olma ve can kayıplarını en aza indirme amacı taşıdığını belirtti. Eğitim süreci sonunda ekip üyeleri sertifikalandırılacak ve profesyonel arama kurtarma görevlerinde daha donanımlı hale gelecek. Özellikle yaz aylarında artan boğulma vakalarına karşı bu eğitimlerin kritik önem taşıdığı vurgulandı.
Takip

Yeni haber çıkınca bildirim veya e-posta alın. Bu satırlar kategori sayfasını açmaz.

Güncel

Bu habere tepkiniz:

En fazla 3 ifade bırakabilirsiniz
Paylaş:f𝕏
Bu Haberleri de Okuyun

Farklı kategorilerden son eklenen güncel haberler

Eğitim kategorisinden diğer başlıklar

Bulunduğunuz haberin kategorisinden güncel başlıklar

REKTÖR DEMİR’DEN ODTÜ REKTÖRÜ YOZGATLIGİL’E ZİYARET
Eğitim

REKTÖR DEMİR’DEN ODTÜ REKTÖRÜ YOZGATLIGİL’E ZİYARET

08.11.2026 · 15:44

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil’i makamında ziyaret etti. İki rektörün bir araya geldiği görüşmede, yükseköğretimdeki gelişmeler ve üniversiteler arası ilişkiler ele alındı.

GENÇ ÇİFTLERE ÜCRETSİZ EVLİLİK EĞİTİMİ
Eğitim

GENÇ ÇİFTLERE ÜCRETSİZ EVLİLİK EĞİTİMİ

06.11.2026 · 19:52

Batman Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, aile yapısını güçlendirmek ve sağlıklı evlilik ilişkilerini desteklemek amacıyla “Çift Akademisi Projesi”ni hayata geçirdi.

İKİ GÜNLÜK GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ
Eğitim

İKİ GÜNLÜK GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ

06.11.2026 · 18:46

Batman Valiliği himayelerinde, Girişimcilik Akademisi koordinasyonunda 7-8 Kasım 2026 tarihlerinde girişimci adaylarına yönelik kapsamlı bir eğitim programı düzenlenecek.

BATMAN VAKFI’NDAN 544 ÖĞRENCİYE BURS DESTEĞİ
Eğitim

BATMAN VAKFI’NDAN 544 ÖĞRENCİYE BURS DESTEĞİ

06.11.2026 · 16:48

Batman Eğitim, Yardımlaşma ve Kalkınma Vakfı (Batman Vakfı), burs değerlendirme sürecini tamamlayarak yeni dönemde burs verilecek öğrencileri belirledi.

100 ÖĞRENCİ SİVİL TOPLUM MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ
Eğitim

100 ÖĞRENCİ SİVİL TOPLUM MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

05.11.2026 · 15:29

Batman Akşemseddin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 100 öğrenci, Batman Sivil Toplum Merkezini ziyaret etti. Öğrenciler, gönüllülük ve sivil toplum faaliyetleri hakkında bilgi alırken işaret dili ve sağlıklı yaşam konularında düzenlenen eğitimlere katıldı.

MİNİK ÖĞRENCİLERDEN RENKLİ SONBAHAR ETKİNLİĞİ
Eğitim

MİNİK ÖĞRENCİLERDEN RENKLİ SONBAHAR ETKİNLİĞİ

05.11.2026 · 12:08

Batman Yavuz Selim Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM), 4-6 yaş Kur’an kursu öğrencilerini sonbahar etkinliğinde ağırladı. Minik öğrenciler, doğa temalı çalışmalar ve eğitici oyunlarla hem eğlendi hem de yeni deneyimler kazandı.