BATÜ ve BATSO’dan “Teknokent ve Girişimcilik” Söyleşisi

Batman Üniversitesi Bilim İletişimi Ofisi ile Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) iş birliğiyle, BATSO Konferans Salonunda “Teknokent ve Girişimcilik” başlıklı bir söyleşi düzenlendi. Etkinlikte Batman Teknokent A.Ş. Genel Müdürü Doç. Dr. Abdülkerim Öztekin konuşmacı olarak yer aldı.

GİRİŞ 08.07.2025 13:25
GÜNCELLEME 25.09.2026 07:15
34 gösterim
2 dk okuma
Fotoğraf: BATÜ ve BATSO’dan “Teknokent ve Girişimcilik” Söyleşisi
f𝕏
🔊Haberi Dinle0:00 / 1:18

Girişimciler, akademisyenler ve BATSO üyelerinin ilgi gösterdiği programda, teknokentlerin kuruluş amacı, tarihsel gelişimi ve topluma sağladığı katkılar detaylı bir şekilde ele alındı. Doç. Dr. Öztekin, teknoloji geliştirme bölgelerinin bilimsel bilgiyi katma değeri yüksek ürünlere dönüştürerek ekonomiye katkı sağladığını vurguladı.

Katılımcılar, Türkiye’deki teknokent yapılanmalarına dair güncel bilgiler edinirken, dünya genelindeki benzer yapıların tarihçesi hakkında da bilgi sahibi oldu. Söyleşi, Batman Üniversitesi Bilim İletişimi Ofisi’nin Bilim Kafe etkinlikleri kapsamında gerçekleştirildi.

Etkinlikte, Türkiye'de teknokentlerin 2001 yılında yürürlüğe giren mevzuatla birlikte kurumsallaşma sürecine girdiği, bugün yaklaşık 12 bin firmanın teknokentlerde faaliyet gösterdiği ve bu firmalarda 120 binin üzerinde nitelikli personelin çalıştığı bilgisi paylaşıldı.

Teknokentlerin savunma sanayi, yapay zekâ, yazılım, uzay teknolojileri ve tarım gibi birçok alanda Ar-Ge faaliyetlerine ev sahipliği yaptığı, özellikle yazılım odaklı projelerin öne çıktığı, ancak diğer sektörlerde de girişimlerin arttığı ifade edildi. Doç. Dr. Öztekin ayrıca, Batman Üniversitesi Teknokenti'nin girişimcilere, start-up şirketlere ve firmalara sunduğu olanaklar hakkında bilgi verdi ve Ar-Ge çalışmaları yürütmenin önemine dikkat çekti.

Söyleşinin sonunda katılımcıların sorularını yanıtlayan Doç. Dr. Öztekin, teknoparkların yalnızca fiziksel alan sunmadığını; aynı zamanda yatırımcı ilişkileri, üniversite-sanayi iş birlikleri, finansman desteği ve girişimcilik ortamı sağlayarak teknoloji firmalarının gelişimine zemin hazırladığını ifade etti. Etkinlik, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

BATÜ ve BATSO’dan “Teknokent ve Girişimcilik” Söyleşisi BATÜ ve BATSO’dan “Teknokent ve Girişimcilik” Söyleşisi

Takip

Yeni haber çıkınca bildirim veya e-posta alın. Bu satırlar kategori sayfasını açmaz.

Güncel

Bu habere tepkiniz:

En fazla 3 ifade bırakabilirsiniz
Paylaş:f𝕏
Bu Haberleri de Okuyun

Farklı kategorilerden son eklenen güncel haberler

Teknoloji kategorisinden diğer başlıklar

Bulunduğunuz haberin kategorisinden güncel başlıklar

BATMAN TRAFİĞİNE YAPAY ZEKÂ DOKUNUŞU
Teknoloji

BATMAN TRAFİĞİNE YAPAY ZEKÂ DOKUNUŞU

05.11.2026 · 14:33

Batman Belediyesi, kent trafiğini daha güvenli ve akıcı hale getirmek amacıyla teknolojik yatırımlarını sürdürüyor. Trafik Kontrol Merkezi ile ulaşım 7 gün 24 saat takip edilirken yaklaşık 30 kavşakta akıllı trafik sistemlerinin kurulması planlanıyor.

SİBER VATAN’A BAŞVURULAR 30 EKİM’DE BİTİYOR
Teknoloji

SİBER VATAN’A BAŞVURULAR 30 EKİM’DE BİTİYOR

25.10.2026 · 17:07

Batman Üniversitesi öğrencilerinin siber güvenlik ve yapay zekâ alanlarında kendilerini geliştirmelerine imkân sağlayan Türkiye Siber Vatan Programı’nın 2027 dönemi başvuruları başladı. Öğrenciler, programa 30 Ekim 2026 tarihine kadar başvurabilecek.

BATMAN ÜNİVERSİTESİNDE YAPAY ZEKÂ VE DİJİTAL EGEMENLİK PANELİ
Teknoloji

BATMAN ÜNİVERSİTESİNDE YAPAY ZEKÂ VE DİJİTAL EGEMENLİK PANELİ

20.10.2026 · 18:00

Batman Üniversitesinde düzenlenen “Algoritmik Vesayetten Dijital Egemenliğe” panelinde, yapay zekânın toplumsal güvenlik, veri gizliliği ve küresel güç dengeleri üzerindeki etkileri ele alındı. Uzman isimlerin katıldığı panelde, Türkiye’nin yerli teknoloji üretimi ve dijital egemenliğinin güçlendirilmesi gerektiği vurgulandı.

BATMAN’DA GELİŞTİRİLDİ, TÜRKİYE’YE AÇILDI
Teknoloji

BATMAN’DA GELİŞTİRİLDİ, TÜRKİYE’YE AÇILDI

20.10.2026 · 15:29

Batmanlı Bilgisayar Mühendisi Emrah Altuner öncülüğünde geliştirilen “Gold Fatura” uygulaması, kuyumculuk sektörünün dijitalleşmesine yönelik yeni çözümler sunuyor. Batman merkezli Nano Tanıtım Yazılım tarafından geliştirilen uygulama, faturalandırma, banka işlemleri, stok yönetimi ve finansal takibi tek platformda buluşturuyor.

OKULLARDA YAPAY ZEKÂ OKURYAZARLIĞI EĞİTİMLERİ BAŞLADI
Teknoloji

OKULLARDA YAPAY ZEKÂ OKURYAZARLIĞI EĞİTİMLERİ BAŞLADI

06.10.2026 · 15:51

Batman, Türkiye genelinde belirlenen 11 pilot ilden biri olarak lise öğrencilerine yönelik Yapay Zekâ Okuryazarlığı Programı’na dahil edildi.

BATMANLI GENÇLERDEN TEKNOFEST’E DİJİTAL İMZA
Teknoloji

BATMANLI GENÇLERDEN TEKNOFEST’E DİJİTAL İMZA

03.10.2026 · 00:08

Batmanlı öğrenciler tarafından geliştirilen “Deprem Simüle Oyunu”, Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen TEKNOFEST Güneydoğu’da ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.