enflasyon emeklilik ötv döviz otomobil sağlık gündem güncel asayiş spor ropötaj eğitim ekonomi dünya yaşam siyaset sağlık

Batman’dan 3 öğrenci LGS’de Türkiye birincisi oldu

15 Haziran 2025 tarihinde düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki Merkezî Sınavda, Batman’dan 3 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı ve Türkiye birinciliği elde etti.

Batman’dan 3 öğrenci LGS’de Türkiye birincisi oldu
Yayınlama: 12.07.2025
A+
A-

Üç okuldan üç ayrı birincilik

Kültür Ortaokulu’ndan Onur Eymen Güre, Borsa İstanbul Belde Ortaokulu’ndan Ömer Apari ve TOKİ Kazım Karabekir Ortaokulu’ndan Hevi Jiyan Arslan, yoğun emek ve disiplinli çalışmalarıyla bu önemli başarıya imza attı.

“Bu gurur hepimizin”

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer, öğrencilerin elde ettiği bu başarıyı değerlendirerek, bunun sadece bireysel bir sonuç değil, aynı zamanda Batman’ın eğitim alanında gösterdiği kararlılığın bir yansıması olduğunu belirtti. Ciğer, “Tam puan alarak Türkiye birinciliğini paylaşan öğrencilerimiz, azim ve özveriyle nelerin başarılabileceğini ortaya koydu. Öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, okul yöneticilerimizi ve fedakâr velilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

“Başarı tesadüf değil”

Batman’ın eğitimde her yıl daha da yükselen bir grafik çizdiğini vurgulayan Ciğer, bu başarıların tesadüf olmadığını söyledi. “Eğitim camiamızla birlikte bu yükselişi sürdüreceğiz ve daha büyük başarılar elde edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.