Batman’da etkisini gösteren kar yağışı ve don nedeniyle Valilik, 31 Aralık Çarşamba günü eğitime ara verildiğini duyurdu.
Batman genelinde etkisini sürdüren kar yağışıyla birlikte hava sıcaklıkları hissedilir derecede düştü. Gece ve sabah saatlerinde don olaylarının etkili olduğu kentte, buzlanma riski de artış gösteriyor.
Olumsuz hava koşullarının ulaşım ve günlük yaşamda aksamalara yol açabileceği değerlendirilirken, Batman Valiliği öğrencilerin ve vatandaşların güvenliği için eğitim-öğretime ara verilmesi yönünde karar aldı. Buna göre 31 Aralık 2025 Çarşamba günü, il genelindeki resmî ve özel tüm eğitim kurumlarında eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verildi.
Ayrıca kamu kurumlarında görev yapan engelli ve hamile personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı bildirildi. Yetkililer, kar yağışı, buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı.
Batman Valiliği tarafından yapılan resmi açıklama şöyle: “İlimiz genelinde yarın (31.12.2025 Çarşamba) kar yağışının beklenmesi, gece ve sabah saatlerinde hava sıcaklığının hissedilir derecede düşeceğinin öngörülmesi, buna bağlı olarak buzlanma ve don olaylarının artacağı yönündeki meteorolojik değerlendirmeler doğrultusunda; 31.12.2025 Çarşamba günü, Batman il genelinde resmî ve özel tüm eğitim kurumlarında eğitim-öğretime 1 (bir) gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu personeli de aynı gün idari izinli sayılacaktır. Vatandaşlarımızın; kar yağışı, buzlanma, don ve olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önemle rica olunur.
