Batman Üniversitesi’nden 15 Temmuz’da Anlamlı Etkinlik

Batman Üniversitesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında iki anlamlı etkinlik düzenledi: çevrim içi bir panel (webinar) ve Atatürk Parkı’nda bir fotoğraf sergisi.

Batman Üniversitesi’nden 15 Temmuz’da Anlamlı Etkinlik
Yayınlama: 16.07.2025
A+
A-

“15 Temmuz’un Türk Dış Politikasında Güvenlik Odaklı Yönelimler ve Çok Merkezli Yaklaşım” başlıklı webinar, Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Çınar’ın moderatörlüğünde gerçekleşti. Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Merve Suna Özel Özcan’ın konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte, 15 Temmuz’un Türkiye’nin dış politikasına ve güvenlik stratejilerine etkileri ele alındı.

Doç. Dr. Özcan, darbe girişiminin Türkiye açısından sadece iç politika değil, aynı zamanda uluslararası düzeyde bir kırılma noktası olduğunu belirtti. Türkiye’nin savunma sanayisinde attığı adımların, küresel güç mücadelesinde bağımsızlığını artırdığını vurguladı. Prof. Dr. Çınar ise Türkiye’nin dış politikada köprü ülke rolü üstlenerek barışa katkı sağladığını ifade etti.

Etkinliklerin devamında, Batman Valiliği, Batman Belediyesi ve Batman Üniversitesi iş birliğiyle Atatürk Parkı’nda bir fotoğraf sergisi açıldı. Sergide, 15 Temmuz 2016 gecesine ait, halkın direnişini ve demokrasiye sahip çıkma kararlılığını yansıtan fotoğraflar yer aldı. Sergi vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Fotoğraf sergisinin ardından, Demokrasi ve Millî Birlik Günü programı il protokolü ve vatandaşların katılımıyla devam etti. Program, Kur’an-ı Kerîm tilaveti ile başladı. Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ve Vali Ekrem Canalp’in günün anlamına dair yaptığı konuşmaların ardından, İl Müftüsü Ahmet Durmuş tarafından şehitler ve gaziler için dualar okundu.

Program, mehter gösterisi ve müzik dinletisiyle sona erdi. Finalde okunan salâ ile 15 Temmuz’un önemi bir kez daha hatırlatıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.