Batman Belediyesi’nden Kaçak Yapıya Müdahale

Batman Belediyesi, kent genelinde kaçak yapılaşmaya karşı mücadelesini sürdürüyor.

GİRİŞ 17.06.2025 18:51
GÜNCELLEME 25.09.2026 07:15
152 gösterim
2 dk okuma
Fotoğraf: Batman Belediyesi’nden Kaçak Yapıya Müdahale
f𝕏
🔊Haberi Dinle0:00 / 1:26

Kent estetiğini ve güvenli yapılaşmayı tehdit eden ruhsatsız yapılara yönelik denetimler kapsamında, Bayındır Mahallesi Özgürlük Bulvarı ile Hasankeyf Yolu kesişiminde yer alan izinsiz bir baraka yapının yıkımı gerçekleştirildi.

Belediye Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, söz konusu yapıya daha önce Yapı Tatil Zaptı düzenlenmiş ve encümen kararıyla yıkım süreci başlatılmıştı. Yapı sahibine resmi tebligat yapılarak yapının tahliyesi talep edildi ancak belirtilen süre içerisinde yapı boşaltılmadı.

Yasal sürecin tamamlanmasının ardından, belediye ekipleri güvenlik birimlerinin desteğiyle yapıyı kontrollü bir şekilde yıktı. Yıkım sırasında yapının içinde bulunan malzemeler tek tek kayıt altına alınarak bina dışına çıkarıldı. Sac tavan bölümü ise ekskavatör yardımıyla dikkatli şekilde söküldü.

Yıkım sırasında kısa süreli gerginlikler yaşansa da olaylar büyümeden kontrol altına alındı. Belediye yetkilileri, sürecin hukuka uygun şekilde yürütüldüğünü ve vatandaşların haklarına azami özen gösterildiğini belirtti.

Batman Belediyesi’nden yapılan açıklamada, kaçak yapılara karşı mücadelede kararlı bir duruş sergilendiği vurgulandı: “Kentimizde düzenli ve güvenli yapılaşmanın sağlanması için ekiplerimiz sahada aktif görev yapmaktadır. Kaçak yapılara asla taviz verilmeyecek. Bu mücadele geçmişte olduğu gibi bugünden sonra da kesintisiz devam edecektir.”

Vatandaşlara da çağrıda bulunan belediye, ruhsatsız yapıların hem yasal yaptırımlara tabi olduğu hem de can ve mal güvenliğini tehlikeye attığına dikkat çekerek, “Şehrimizi birlikte planlayalım. Yapılaşmaya başlamadan önce belediyemizden gerekli izinlerin alınması büyük önem taşımaktadır. Sağlıklı, güvenli ve sürdürülebilir şehirleşme ancak bu şekilde sağlanabilir” ifadelerine yer verdi.

Batman Belediyesi’nden Kaçak Yapıya Müdahale Batman Belediyesi’nden Kaçak Yapıya Müdahale

Takip

Yeni haber çıkınca bildirim veya e-posta alın. Bu satırlar kategori sayfasını açmaz.

Güncel

Bu habere tepkiniz:

En fazla 3 ifade bırakabilirsiniz
Paylaş:f𝕏
Bu Haberleri de Okuyun

Farklı kategorilerden son eklenen güncel haberler

Gündem kategorisinden diğer başlıklar

Bulunduğunuz haberin kategorisinden güncel başlıklar

BATMAN’DA 450 DÖNÜMLÜK FİDAN ÜRETİM ÜSSÜ KURULUYOR
Gündem

BATMAN’DA 450 DÖNÜMLÜK FİDAN ÜRETİM ÜSSÜ KURULUYOR

05.11.2026 · 15:07

Batman’da her yıl 1 milyon fidanın toprakla buluşturulması hedefiyle hayata geçirilen Fidan Üretim Üssü Projesi’nde ilk çivi çakıldı. Bıçakçı köyünde 450 dönümlük alanda kurulacak tesisin ikinci bölümü için yaklaşık 120 milyon TL yatırım öngörülüyor.

OKUL GÜVENLİĞİ İÇİN YENİ TEDBİRLER MASAYA YATIRILDI
Gündem

OKUL GÜVENLİĞİ İÇİN YENİ TEDBİRLER MASAYA YATIRILDI

05.11.2026 · 14:56

Batman Valisi Ekrem Canalp başkanlığında gerçekleştirilen Okul Güvenliği İl Yürütme Kurulu Toplantısı’nda, öğrencilerin güvenli ortamlarda eğitim görmesi için alınacak tedbirler değerlendirildi. Okul giriş ve çıkışlarının kontrolü, trafik güvenliği, aydınlatma ve acil tahliye önlemleri ele alındı.

BULUT: “BATSO’DA BEMBEYAZ BİR SAYFA AÇACAĞIZ”
Gündem

BULUT: “BATSO’DA BEMBEYAZ BİR SAYFA AÇACAĞIZ”

05.11.2026 · 14:50

Marvista İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Bulut, 22 Kasım’da gerçekleştirilecek Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) seçimleri öncesinde İstişare Grubu ve başkan adayı Bayram Demirhan’a güvendiğini belirterek, beyaz oy pusulasıyla seçimlere katılacaklarını açıkladı.

MAVİ-YEŞİL BATMAN PROJESİ’NİN 3. ETABI TANITILDI
Gündem

MAVİ-YEŞİL BATMAN PROJESİ’NİN 3. ETABI TANITILDI

04.11.2026 · 18:57

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in öncülüğünde Batman Çayı kıyısında hayata geçirilen Mavi-Yeşil Batman Projesi’nin 670 dönümlük 3. etap peyzaj düzenleme projesinin lansmanı gerçekleştirildi.

TANRISEVEN: “BATMAN GÜNEYDOĞU’NUN PARLAYAN YILDIZIDIR”
Gündem

TANRISEVEN: “BATMAN GÜNEYDOĞU’NUN PARLAYAN YILDIZIDIR”

04.11.2026 · 18:49

Kırklareli Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven, Batman Tarafsız Haber Gazetesi’ni ziyaret ederek Gazete Sahibi Cebrail Uyanık ile bir araya geldi.

BELEDİYEDE DİJİTAL RUHSAT İŞLEMLERİ BAŞLIYOR
Gündem

BELEDİYEDE DİJİTAL RUHSAT İŞLEMLERİ BAŞLIYOR

04.11.2026 · 18:44

Batman Belediyesi, dijital belediyecilik alanındaki yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor. E-İmar uygulamasının ardından hayata geçirilecek E-Ruhsat Dijital Dönüşüm Sistemi ile yapı ruhsatı başvuruları, proje inceleme ve onay işlemleri elektronik ortama taşınacak.