Batman Barosu’ndan bireysel silahlanmaya karşı çağrı

Batman Barosu, kentte artan bireysel silahlanmaya dikkat çekmek amacıyla bir basın açıklaması yapmaya hazırlanıyor.

GİRİŞ 14.11.2025 00:51
GÜNCELLEME 25.09.2026 07:15
72 gösterim
1 dk okuma
Fotoğraf: Batman Barosu’ndan bireysel silahlanmaya karşı çağrı
f𝕏
🔊Haberi Dinle0:00 / 0:59

Baro’dan yapılan yazılı açıklamada, son dönemde Batman’da yaşanan silahlı olaylara vurgu yapılarak şu ifadelere yer verildi:
“Batman’da son olarak 13 Kasım 2025 tarihinde gece saatlerinde iki taraf arasında yaşanan silahlı kavgada bir yurttaşımız hayatını kaybetmiştir. Yine 9 Kasım 2025 tarihinde iki taraf arasında çıkan anlaşmazlığın kavgaya dönüşmesi üzerine aynı aileden iki kişinin ateşli silahla yaşamını yitirdiği kamuoyuna yansımıştır. İlimizde bireysel silahlanmanın artmasına bağlı olarak, insanlar arasındaki anlaşmazlıkların genellikle silahlı çatışma veya saldırılara dönüştüğü gözlemlenmektedir.”

Batman Barosu açıklamasında, bireysel silahlanmanın artışının hem yurttaşların can güvenliğini hem de kamu düzenini ciddi şekilde tehdit ettiği vurgulandı.

Bu kapsamda, yaşanan olaylara dikkat çekmek, toplumsal farkındalık oluşturmak ve gerekli önlemlerin alınmasını sağlamak amacıyla 14 Kasım Cuma günü saat 13.30’da Atatürk Parkı Yılmaz Güney Sergi Alanı’nda “Bireysel Silahlanmaya Karşı Basın Açıklaması” gerçekleştirileceği duyuruldu.

Batman Barosu, açıklamanın sivil toplum kuruluşlarının (STK) katılımıyla yapılacağını belirterek, “Basın açıklamamıza tüm halkımız davetlidir.” ifadelerine yer verdi.

Takip

Yeni haber çıkınca bildirim veya e-posta alın. Bu satırlar kategori sayfasını açmaz.

Güncel

Bu habere tepkiniz:

En fazla 3 ifade bırakabilirsiniz
Paylaş:f𝕏
Bu Haberleri de Okuyun

Farklı kategorilerden son eklenen güncel haberler

Güncel kategorisinden diğer başlıklar

Bulunduğunuz haberin kategorisinden güncel başlıklar

KIŞ ÖNCESİ ALTYAPI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Güncel

KIŞ ÖNCESİ ALTYAPI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

08.11.2026 · 15:38

Batman Belediyesi, sonbahar ve yaklaşan kış mevsimi öncesinde olası yağışların olumsuz etkilerine karşı önlemlerini artırırken, kent genelindeki altyapı çalışmalarını sürdürüyor.

MÜSİAD BATMAN, 113. GENEL İDARE KURULU TOPLANTISI’NA KATILDI
Güncel

MÜSİAD BATMAN, 113. GENEL İDARE KURULU TOPLANTISI’NA KATILDI

08.11.2026 · 15:34

MÜSİAD’ın 113. Genel İdare Kurulu Toplantısı, Mersin Şubesi’nin ev sahipliğinde, Türkiye’nin farklı illerinden şube başkanları ve teşkilat mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi.

DEMOKRASİ BULVARI’NA 900 METRELİK YÜRÜYÜŞ YOLU
Güncel

DEMOKRASİ BULVARI’NA 900 METRELİK YÜRÜYÜŞ YOLU

08.11.2026 · 15:26

Batman Belediyesi, Batman-Kozluk Yolu üzerindeki Demokrasi Bulvarı’nda 900 metrelik yürüyüş yolu, aydınlatma, ağaçlandırma ve peyzaj düzenlemelerini kapsayan yeşil kuşak çalışması başlattı.

BAŞKAN GÜNEŞ’E TÜMORSİAD’DAN ANLAMLI PLAKET
Güncel

BAŞKAN GÜNEŞ’E TÜMORSİAD’DAN ANLAMLI PLAKET

08.11.2026 · 15:21

Batman Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güneş, Tüm Ortadoğu Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMORSİAD) Olağanüstü Genel Kurulu’na katıldı.

SAĞANAK YAĞIŞ BELEDİYEYİ TEYAKKUZA GEÇİRDİ
Güncel

SAĞANAK YAĞIŞ BELEDİYEYİ TEYAKKUZA GEÇİRDİ

07.11.2026 · 20:21

Batman’da etkili olan şiddetli sağanak yağışın ardından belediye ekipleri su baskınlarına karşı gece boyunca çalışma yürüttü. Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in talimatları doğrultusunda harekete geçen ekipler, mazgal ve yağmur suyu tahliye kanallarında temizlik yaparak olası taşkınların önüne geçmek için sabahın ilk ışıklarına kadar mesai yaptı.

ŞEHİDİN OĞLUNA ANLAMLI DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ
Güncel

ŞEHİDİN OĞLUNA ANLAMLI DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

07.11.2026 · 20:13

Batman Valisi Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp, Mardin’in Nusaybin ilçesinde şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Vedat Aykut’un oğlu için düzenlenen doğum günü etkinliğine katıldı. Şehit evladının mutluluğuna ortak olan Dr. Canalp, şehit ailelerinin her zaman yanında olduklarını vurguladı.