Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu
Batman’da kış ve bahar aylarında etkili olan yoğun kar ve yağmur yağışları, hem barajları doldurdu hem de yeraltı su kaynaklarına can suyu oldu.
Ziraat Mühendisleri Odası Batman Şube Başkanı Ebubekir Doğan, su kaynaklarındaki bu artışın tarımsal üretim için tarihi bir fırsat olduğunu belirtti.

Yağışların uzun yıllar ortalamasının üzerinde seyrettiğini vurgulayan Ebubekir Doğan, barajlardaki son durumu şu sözlerle özetledi: “Özellikle kar yağışlarının yüksek kesimlerde etkili olması ve yağışların Kasım ayından itibaren erken başlaması su kaynaklarımızı ciddi oranda besledi. Bugün itibarıyla barajlarımızda doluluk oranı yüzde 100’e yaklaşmış durumda. Bu, hem çiftçilerimiz hem de halkımız için uzun yıllardır beklenen bir tabloydu.”
Doğan, sadece barajların değil, nehir ve akarsu debilerinin de yükseldiğini ifade ederek; “Yeraltı su kaynaklarımız ve nehirlerimiz en üst seviyede beslendi. Şu an itibarıyla tarımsal sulamada, günlük kullanımda veya sanayide herhangi bir su sıkıntımız kesinlikle yok. Tam tersi, su bolluğu yaşadığımız bereketli bir dönemdeyiz” dedi.
Bereketli geçen yılın hasat dönemine de olumlu yansımasını temenni eden Doğan; su bolluğunun üretim miktarına ve pazar fiyatlarına yansımasını beklediklerini belirterek, çiftçilere şimdiden bereketli bir hasat diledi.