“Barış Ortamı Ülkenin Geleceği İçin Büyük Önem Taşıyor”

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Mehmet Salih Kaplan, devam eden çözüm ve toplumsal barış sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 20.05.2026 18:38
GÜNCELLEME 25.09.2026 07:15
45 gösterim
1 dk okuma
Fotoğraf: “Barış Ortamı Ülkenin Geleceği İçin Büyük Önem Taşıyor”
f𝕏
🔊Haberi Dinle0:00 / 1:12
Kaplan, sürecin başarıya ulaşabilmesi için toplumun tüm kesimlerinin güçlü destek vermesi gerektiğini belirterek barış ortamının ülkenin geleceği açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Geçmişte yaşanan acıların tekrar etmemesi ve toplumsal huzurun kalıcı hale gelmesi gerektiğini vurgulayan Kaplan, “Ülkemizin birlik ve beraberlik içerisinde daha güçlü yarınlara ulaşabilmesi için barış ikliminin korunması ve desteklenmesi büyük önem taşımaktadır. Sürecin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi, yalnızca siyasi açıdan değil, sosyo ekonomik ve sosyo kültürel açıdan da ülkemize önemli katkılar sağlayacaktır” dedi. Türkiye’nin uluslararası alanda daha güçlü bir konuma ulaşmasının toplumsal huzurla doğrudan bağlantılı olduğunu ifade eden Kaplan, farklılıkların ayrışma değil zenginlik olarak görülmesi gerektiğini belirtti. Kaplan açıklamasında ayrıca, “Toplumsal uzlaşı kültürünün gelişmesi, farklı kimlik ve düşüncelerin demokratik zeminde kendini ifade edebilmesi ülkemizin geleceği açısından son derece değerlidir. Barışın hâkim olduğu bir ortam, yatırımın, üretimin, istihdamın ve ekonomik kalkınmanın da önünü açacaktır. Esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere toplumun tüm kesimleri huzur ve istikrar ortamından olumlu etkilenecektir” ifadelerini kullandı. Sürecin kalıcı şekilde tamamlanması için gerekli yasal düzenlemelerin önemine dikkat çeken Kaplan, tüm kurum ve kuruluşların ortak sorumlulukla hareket etmesi gerektiğini belirterek katkı sunan herkese teşekkür etti.
Takip

Yeni haber çıkınca bildirim veya e-posta alın. Bu satırlar kategori sayfasını açmaz.

Güncel

Bu habere tepkiniz:

En fazla 3 ifade bırakabilirsiniz
Paylaş:f𝕏
Bu Haberleri de Okuyun

Farklı kategorilerden son eklenen güncel haberler

Gündem kategorisinden diğer başlıklar

Bulunduğunuz haberin kategorisinden güncel başlıklar

BATMAN’DA 450 DÖNÜMLÜK FİDAN ÜRETİM ÜSSÜ KURULUYOR
Gündem

BATMAN’DA 450 DÖNÜMLÜK FİDAN ÜRETİM ÜSSÜ KURULUYOR

05.11.2026 · 15:07

Batman’da her yıl 1 milyon fidanın toprakla buluşturulması hedefiyle hayata geçirilen Fidan Üretim Üssü Projesi’nde ilk çivi çakıldı. Bıçakçı köyünde 450 dönümlük alanda kurulacak tesisin ikinci bölümü için yaklaşık 120 milyon TL yatırım öngörülüyor.

OKUL GÜVENLİĞİ İÇİN YENİ TEDBİRLER MASAYA YATIRILDI
Gündem

OKUL GÜVENLİĞİ İÇİN YENİ TEDBİRLER MASAYA YATIRILDI

05.11.2026 · 14:56

Batman Valisi Ekrem Canalp başkanlığında gerçekleştirilen Okul Güvenliği İl Yürütme Kurulu Toplantısı’nda, öğrencilerin güvenli ortamlarda eğitim görmesi için alınacak tedbirler değerlendirildi. Okul giriş ve çıkışlarının kontrolü, trafik güvenliği, aydınlatma ve acil tahliye önlemleri ele alındı.

BULUT: “BATSO’DA BEMBEYAZ BİR SAYFA AÇACAĞIZ”
Gündem

BULUT: “BATSO’DA BEMBEYAZ BİR SAYFA AÇACAĞIZ”

05.11.2026 · 14:50

Marvista İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Bulut, 22 Kasım’da gerçekleştirilecek Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) seçimleri öncesinde İstişare Grubu ve başkan adayı Bayram Demirhan’a güvendiğini belirterek, beyaz oy pusulasıyla seçimlere katılacaklarını açıkladı.

MAVİ-YEŞİL BATMAN PROJESİ’NİN 3. ETABI TANITILDI
Gündem

MAVİ-YEŞİL BATMAN PROJESİ’NİN 3. ETABI TANITILDI

04.11.2026 · 18:57

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in öncülüğünde Batman Çayı kıyısında hayata geçirilen Mavi-Yeşil Batman Projesi’nin 670 dönümlük 3. etap peyzaj düzenleme projesinin lansmanı gerçekleştirildi.

TANRISEVEN: “BATMAN GÜNEYDOĞU’NUN PARLAYAN YILDIZIDIR”
Gündem

TANRISEVEN: “BATMAN GÜNEYDOĞU’NUN PARLAYAN YILDIZIDIR”

04.11.2026 · 18:49

Kırklareli Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven, Batman Tarafsız Haber Gazetesi’ni ziyaret ederek Gazete Sahibi Cebrail Uyanık ile bir araya geldi.

BELEDİYEDE DİJİTAL RUHSAT İŞLEMLERİ BAŞLIYOR
Gündem

BELEDİYEDE DİJİTAL RUHSAT İŞLEMLERİ BAŞLIYOR

04.11.2026 · 18:44

Batman Belediyesi, dijital belediyecilik alanındaki yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor. E-İmar uygulamasının ardından hayata geçirilecek E-Ruhsat Dijital Dönüşüm Sistemi ile yapı ruhsatı başvuruları, proje inceleme ve onay işlemleri elektronik ortama taşınacak.