Bakanlık Heyeti, Engelsiz Yaşam Merkezi'ni İnceledi

Batman Belediyesi tarafından yapımına devam edilen Engelsiz Yaşam Merkezi’nin inşaatı, Bakanlık teknik heyeti tarafından yerinde incelendi.

GİRİŞ 16.01.2025 15:13
GÜNCELLEME 25.09.2026 07:15
64 gösterim
1 dk okuma
Fotoğraf: Bakanlık Heyeti, Engelsiz Yaşam Merkezi'ni İnceledi
f𝕏
🔊Haberi Dinle0:00 / 0:42
Vali ve Belediye Başkan V. Ekrem Canalp’in talimatıyla geçen yıl Batman’ın Çamlıtepe Mahallesi’nde inşaatına başlanan Engelsiz Yaşam Merkezi’, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan gelen 4 kişilik teknik heyet, inşaatın süreci hakkında yetkililerden bilgi aldı. Bakanlıkta görevli; inşaat, elektrik, makine mühendisi ile mimardan oluşan teknik heyet inşaat çalışmalarının işleyişini yerinde gördü. 7 dönüm arazi üzerinde inşası devam eden Engelsiz Yaşam Merkezi, işletilmesi için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile protokol yapıldığını belirten yetkililer: “Yaşam Merkezi’nde 11 bireysel oda, 5 grup odası, 6 atölye 3 havuz, spor salonu, oyun salonları, ayrıca fizyoterapi, ergoterapi, uzay terapi ve duyu bütünleme gibi üniteler yer alacak” ifadelerine yer verdi.
Takip

Yeni haber çıkınca bildirim veya e-posta alın. Bu satırlar kategori sayfasını açmaz.

Güncel

Bu habere tepkiniz:

En fazla 3 ifade bırakabilirsiniz
Paylaş:f𝕏
Bu Haberleri de Okuyun

Farklı kategorilerden son eklenen güncel haberler

Güncel kategorisinden diğer başlıklar

Bulunduğunuz haberin kategorisinden güncel başlıklar

ÖZEL İDARE’DEN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE FISTIK DESTEĞİ
Güncel

ÖZEL İDARE’DEN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE FISTIK DESTEĞİ

06.11.2026 · 19:00

Batman İl Özel İdaresi, hizmet binasının bahçesinde yetiştirilen fıstıkları hasat ederek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Aşevinden yararlanan ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırdı.

İMAMDAN CEMAATE HIRSIZLIK UYARISI
Güncel

İMAMDAN CEMAATE HIRSIZLIK UYARISI

06.11.2026 · 16:18

Batman Fatih Camii’nde son üç haftadır yaşandığı belirtilen hırsızlık olayları, cuma namazı öncesinde gündeme geldi.

ENGELLİ BİREYLER HAYATA KATILIYOR
Güncel

ENGELLİ BİREYLER HAYATA KATILIYOR

05.11.2026 · 15:28

Batman Engelli Aktif Yaşam Merkezi Müdürlüğü, özel gereksinimli bireylerin sosyal hayata daha aktif katılmalarını ve yaşamlarını daha bağımsız sürdürebilmelerini desteklemek amacıyla faaliyetlerine devam ediyor.

GENÇ ÇİFTLERE EVLİLİK ÖNCESİ DESTEK
Güncel

GENÇ ÇİFTLERE EVLİLİK ÖNCESİ DESTEK

05.11.2026 · 15:26

Batman Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından evlenecek gençlere yönelik “Evlilik Öncesi Eğitim Programı” ve “Etkili İletişim Becerileri” eğitimleri düzenlendi.

3 İLÇEDE SOSYAL HİZMETLERE KOLAY ERİŞİM
Güncel

3 İLÇEDE SOSYAL HİZMETLERE KOLAY ERİŞİM

05.11.2026 · 15:17

Batman Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Gercüş, Hasankeyf ve Beşiri ilçelerinde faaliyet gösteren irtibat noktaları aracılığıyla vatandaşların sosyal hizmetlere erişimini kolaylaştırıyor. Vatandaşlara başvuru, bilgilendirme, rehberlik ve danışmanlık desteği sunuluyor.

BELEDİYEDEN VATANDAŞLARA PSİKOLOG DESTEĞİ
Güncel

BELEDİYEDEN VATANDAŞLARA PSİKOLOG DESTEĞİ

05.11.2026 · 14:38

Batman Belediyesi, vatandaşların ruh sağlığını desteklemek amacıyla ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti sunuyor. Uzman psikologlar tarafından gerçekleştirilen 50 dakikalık bireysel görüşmelerde, yetişkinlere, ergenlere ve ailelere yönelik danışmanlık hizmeti veriliyor.