Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle’yi ziyaret eden Ekmen, hem bölge uçuşları hem de hac-umre seferlerindeki fiyatlandırma politikalarına ilişkin iki ayrı inceleme dilekçesi sundu.
"Batman ve Bölge Vatandaşı Mağdur Ediliyor"
Bölge illerinden büyükşehirlere yapılan uçuşlarda alternatif ulaşım imkanlarının kısıtlı olduğunu vurgulayan Ekmen, THY ve AJet'in bölgedeki hâkim konumunu eleştirdi. Ekmen, şu çarpıcı tespiti paylaştı:
"Batman, Diyarbakır ve Mardin’den Ankara ve İstanbul’a giden vatandaşlarımız, Avrupa bilet fiyatlarının bazen iki katını ödemek zorunda kalıyor. Özellikle cenaze, hastalık gibi acil durumlarda bilet alanlar ciddi bir ekonomik baskı altında. Bu durum, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun kapsamında acilen incelenmelidir."
İbadet Yolculuğunda "Üç Kat Pahalı" Bilet Tepkisi
Ekmen’in ikinci başvuru konusu ise hac ve umre uçuşları oldu. İstanbul’dan Cidde ve Medine’ye yapılan seferlerin, benzer uçuş sürelerine sahip Avrupa rotalarından üç kat daha pahalıya satılmasının kabul edilemez olduğunu belirten Ekmen;









