enflasyon emeklilik ötv döviz otomobil sağlık gündem güncel asayiş spor ropötaj eğitim ekonomi dünya yaşam siyaset sağlık

Aort Yırtılması Geçiren Hasta Zorlu Ameliyatla Kurtarıldı

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ciddi bir sağlık sorunu yaşayan 51 yaşındaki N.K. isimli hasta, ani ve şiddetli göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurdu. Yapılan tetkiklerde Tip 1 Aort Diseksiyonu (aort damar yırtılması) teşhisi konulan hasta, acil olarak ameliyata alındı.

Aort Yırtılması Geçiren Hasta Zorlu Ameliyatla Kurtarıldı
Yayınlama: 16.05.2025
A+
A-

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanları Op. Dr. Kübra Gözacık Karakoç, Op. Dr. Tamer Cebe ve Op. Dr. Anıl Akbaş tarafından gerçekleştirilen yaklaşık 5 saatlik operasyon sırasında, kalpten çıkan ana damar ve beyni besleyen damarların ayrıldığı bölgede oluşan yırtık, yapay damar kullanılarak onarıldı. Operasyon boyunca hastanın vücut ısısı 20°C’ye kadar düşürülerek beyin fonksiyonları korunmaya çalışıldı.

Ameliyatın ardından iki gün yoğun bakımda takip edilen hasta, durumu stabil hale geldikten sonra servise alındı ve tedavisine burada devam ediliyor.

Batman Valiliği ve milletvekillerinin desteğiyle hastaneye kazandırılan yeni teknolojik cihazlar ve uzman hekim kadrosu sayesinde, benzer vakaların başka illere sevk edilmeden Batman’da tedavi edilebilmesi mümkün hale gelmiştir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.